Μαμαλίγκα

2014-05-08
Μαμαλίγκα
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πολύ γευστική παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις την μαμαλίγκα σου παρουσιάζω παρακάτω, απ’ευθείας από το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς μου. Δοκίμασε να την φτιάξεις και στείλε μου τα σχόλια σου και τις εντυπώσεις σου στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • αλεύρι καλαμποκίσιο
  • κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • λάδι
  • αλάτι
  • ανάλογο νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνουμε αλεύρι από καλαμπόκι και το κοσκινίζουμε σε ταψί.

Βήμα 2

Βάζουμε το ανάλογο νερό να βράσει και όταν βράσει, ρίχνουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι, και λάδι και ανακατεύουμε συνεχώς.

Βήμα 3

Όταν γίνει πηχτός ο χυλός καβουρδίζουμε στο τηγάνι κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο με μπόλικο λάδι και αφού κοκκινίσει καλά, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, το ανακατεύουμε καλά και το σερβίρουμε.

Βήμα 4

Η μαμαλίγκα είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3 / 5)

3 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή