Μανιταρόπιτα με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος σε έτοιμο φύλλο σφολιάτας

2015-02-14
μανιταροπιτα με κοτοπουλο
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια λαχταριστή συνταγή για να φτιάξετε μανιταρόπιτα με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος σε έτοιμο φύλλο σφολιάτας, μια πολύ νόστιμη πίτα που δεν θα αφήσει κανέναν ανικανοποίητο! Η γέμιση είναι πολύ μυρωδάτη και βελούδινη, ενώ οι γεύσεις από τα μανιτάρια αλλά και τα μυρωδικά κάνουν το αποτέλεσμα επαγγελματικό!

Υλικά

  • 55 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. μανιτάρια κομμένα
  • 2 σκελ.σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ.σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 300 ml ζωμός κότας
  • 4 ψημένα φιλέτα κοτόπουλο ψιλοκομμένα
  • 140ml κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. φύλλο
  • 1 αυγό

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι

Βήμα 3

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5 λεπτά

Βήμα 5

Ρίχνουμε το σκόρδο, το θυμάρι και ανακατεύουμε

Βήμα 6

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά

Βήμα 7

Προσθέτουμε το λευκό κρασί και τον ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει

Βήμα 8

Ρίχνουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε για ακόμα 5 λεπτά

Βήμα 9

Ρίχνουμε την κρέμα και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 10

Βάζουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και το ένα φύλλο σφολιάτας

Βήμα 11

Βάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τη σφολιάτα

Βήμα 12

Χαράσσουμε σε κομμάτια και ψήνουμε για 40 λεπτά

Βήμα 13

Η μανιταρόπιτα με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος σε έτοιμο φύλλο σφολιάτας είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε σφολιάτα είτε χωριάτικο φύλλο
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή