Μανιταρόπιτα με φύλλο σφολιάτας χωρίς κρέμα γάλακτος της Καίτης

2015-02-12
μανιταρόπιτα με φυλλο σφολιατας
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 55m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξετε μανιταρόπιτα με φύλλο σφολιάτας χωρίς κρέμα γάλακτος της Καίτης, μια εύκολη πίτα για όλες τις ώρες της μέρας. Είναι ιδανική για ορεκτικό σε μικρότερες μερίδες αλλά και σαν συνοδευτικό ή πρώτο πιάτο. Διαλέξτε φρέσκα υλικά για να γίνει ακόμα πιο λαχταριστή και μυρωδάτη! Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • Μισό κιλό μανιτάρια κομμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 πράσα ψιλοκομμένα
  • Λίγο άνηθο και λίγο μαϊντανό
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γρ. τυρί τριμμένο (της επιλογής σας ή ποικιλία τυριών)
  • 2 κουτ.σούπας χυμός από λεμόνι
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 3 κουτ.σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • Λίγο σουσάμι
  • 4 αυγά
  • 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 2

Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 4

Όταν απορροφηθούν κάπως τα υγρά ρίχνουμε λεμόνι, άνηθο και μαϊντανό

Βήμα 5

Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά

Βήμα 6

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προθερμαίνουμε τον φούρνο

Βήμα 7

Αναμειγνύουμε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με τα τυριά και το γάλα

Βήμα 8

Προσθέτουμε το κρύο μείγμα μανιταριών με τα αυγά και τα τυριά

Βήμα 9

Ρίχνουμε τη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 10

Τοποθετούμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και ένα φύλλο σφολιάτας

Βήμα 11

Αδειάζουμε το μείγμα και σκεπάζουμε με τη σφολιάτα

Βήμα 12

Τρυπάμε με ένα πιρούνι και χαράσσουμε σε κομμάτια

Βήμα 13

Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου

Βήμα 14

Η μανιταρόπιτα με φύλλο σφολιάτας χωρίς κρέμα γάλακτος της Καίτης είναι έτοιμη

 

Tips

  • Βάλτε όσα μυρωδικά θέλετε ανάλογα με τα γούστα σας
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή