Μανιταρόσουπα με γιαούρτι

2014-03-17
Μανιταρόσουπα με γιαούρτι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια ελαφριά και χαμηλών λιπαρών συνταγή για μανιταρόσουπα με γιαούρτι. Σερβίρεται σαν κυρίως πιάτο και βραδινό.

Υλικά

  • 400 γρ. μανιτάρια πορτσίνι (μισά ψιλοκομμένα, μισά χοντροκομμένα)
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • 1 κουτ.γλ. δενδρολίβανο
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κούπες ζωμό κότας
  • 3 κουτ.σούπας αλεύρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 4

Αφήνουμε για 5 λεπτά να μαγειρευτούν

Βήμα 5

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κρασί καλά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα

Βήμα 6

Αφήνουμε για 4 λεπτά

Βήμα 7

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με μία κούπα ζωμό κότας

Βήμα 8

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό κότας

Βήμα 9

Σιγοβράζουμε για μισή ώρα

Βήμα 10

Η μανιταρόσουπα με γιαούρτι είναι έτοιμη!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή