Μανιταρόσουπα με μανιτάρια πλευρώτους

2014-06-16
Μανιταροσουπα με μανιταρια πλευρωτους
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια απλή μανιταρόσουπα με μανιτάρια πλευρώτους που μπορείς να προσφέρεις ως πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο δείπνο ή να φτιάξεις για βραδινό!

Υλικά

  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • Μισή κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 ασπράδι αυγού
  • Χυμός από 1 λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί τα μανιτάρια

Βήμα 2

Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το καρότο τριμμένο, το σέλερι και τον μαϊντανό

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον ζωμό

Βήμα 5

Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά

Βήμα 6

Χτυπάμε το αυγό με το λεμόνι και ρίχνουμε μια κουταλιά από τη σούπα

Βήμα 7

Ρίχνουμε το αυγολέμονο και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 8

Η μανιταρόσουπα με μανιτάρια πλευρώτους είναι έτοιμη!

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις άνηθο
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.8 / 5)

3.8 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή