Μαρίδες τηγανιτές πικάντικες με ντομάτα και δυόσμο παραδοσιακές

2014-03-02
Μαρίδες Τηγανιτές
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια πάρα πολύ νόστιμη και καλοκαιρινή συνταγή για να φτιάξεις μαρίδες τηγανιτές που είναι πικάντικες καθώς προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας με δυόσμο θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι παραδοσιακή από το χωριό της γιαγιάς μου και σερβίρεται κυρίως σαν ορεκτικό πιάτο ή συνοδευτικό ούζου ή κρασιού αλλά πολλές φορές το σερβίρουμε στο χωριό σαν κυρίως γεύμα.

Υλικά

  • 1/2 κιλό ψάρια αθερίνα ή ψιλή μαρίδα
  • 1 κρεμμύδι
  • μαϊντανός
  • δυόσμος
  • 1 ντομάτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 1 αυγό
  • λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τα ψάρια και κόβουμε τα κεφάλια και τις ουρές.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε πολύ καλά σε λεκάνη τα ψάρια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, τη ντομάτα καθαρισμένη από τη φλούδα και τα σπόρια, αλάτι-πιπέρι, το αυγό και το αλεύρι.

Βήμα 3

Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε, παίρνοντας κουταλιά - κουταλιά από το μίγμα τους που έχουμε ετοιμάσει.

Βήμα 4

Σερβίρουμε τις μαρίδες τηγανιτές με ντομάτα και δυόσμο, συνοδεύοντας με χόρτα ή σαλάτα.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή