Μαραθόπιτα σφακιανή από τα Χανιά Κρήτης, στο τηγάνι

2015-01-08
μαραθόπιτα σφακιανη
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε μαραθόπιτα σφακιανή από τα Χανιά Κρήτης, στο τηγάνι, μια παραδοσιακή κρητική πίτα σε ατομικές μερίδες που είναι αξεπέραστης νοστιμιάς. Η συγκεκριμένη πίτα τηγανίζεται οπότε είναι κάπως πιο βαριά συγκριτικά αλλά θεωρείται μία από τις πιο νόστιμες ελληνικές πίτες. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 ματσάκια μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 σφην. τσικουδιά
  • 1 κούπα (γεμάτη) νερό
  • Μισό φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την τσικουδιά με το νερό και το ελαιόλαδο

Βήμα 2

Προσθέτουμε ένα κουταλάκι αλάτι και ανακατεύουμε

Βήμα 3

Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και πλάθουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη

Βήμα 4

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα κρεμμύδια, το μάραθο, λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο

Βήμα 5

Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να φύγουν τα υγρά

Βήμα 6

Με το χέρι παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης και το αλευρώνουμε

Βήμα 7

Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και βάζουμε λίγη γέμιση

Βήμα 8

Κλείνουμε καλά με το χέρι και με ένα πλάστη την ανοίγουμε να πλατέψει

Βήμα 9

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα

Βήμα 10

Τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν

Βήμα 11

Η μαραθόπιτα σφακιανή από τα Χανιά Κρήτης, στο τηγάνι είναι έτοιμη

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή