Μαριδάκι τηγανιτό με κρεμμύδια από τη Σάμο

2014-03-02
Μαριδάκι με κρεμμύδι
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 25m

Το ορεκτικό αυτό το έφαγα στη Σάμο. Είναι μια καλοκαιρινή συνταγή για μαριδάκι τηγανιτό με κρεμμύδια και είναι πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο. Οι Σαμμιώτισσες το σερβίρουν με ουζάκι και είναι πολύ ορεκτικό. Το κάνουν όμως και για κύριο φαγητό.

Υλικά

  • 1/2 - 1 κιλό μαριδάκι πολύ ψιλό (γόνος)
  • 2-3 κρεμμύδια, ανάλογα
  • αλάτι
  • αλεύρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε το γόνο πολύ καλά, τον βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσει και τον αλατίζουμε.

Βήμα 2

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες.

Βήμα 3

Τα ανακατεύουμε με τα ψάρια και τ' αλευρώνουμε όλα μαζί.

Βήμα 4

Τα τηγανίζουμε λίγα - λίγα, όπως είναι (ψαράκια και κρεμμύσια μαζί) αλευρωμένα.

Βήμα 5

Το μαριδάκι τηγανιτό με κρεμμύδια είναι έτοιμο και σερβίρεται ζεστό.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή