Μαριδάκι ομελέτα με κρεμμύδι παραδοσιακό

2014-03-06
Μαριδάκι ομελέτα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια πολύ γευστική και θρεπτική συνταγή για να φτιάξεις μαριδάκι ομελέτα με κρεμμύδι θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι παραδοσιακή από το χωριό της γιαγιάς μου και την κάνανε είτε με μαρίδα είτε με αθερίνα με το ίδιο αποτέλεσμα. Έχω βάλει την πιο απλή μορφή αυτής της συνταγής η οποία προφανώς και έχει δεκάδες παραλλαγές ανάλογα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις.

Υλικά

  • μισό κιλό αθερίνα ή πολύ ψιλή μαρίδα
  • 250 γραμ. κρεμμύδια ξερά μεγάλα
  • λάδι
  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 αυγά

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφαιρούμε τα κεφάλια και τα έντερα από τα ψαράκια.

Βήμα 2

Κόβουμε ψιλές ροδέλες τα κρεμμύδια.

Βήμα 3

Προσθέτουμε αλατοπίπερο, 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και (αν θέλουμε) και τα αυγά. Τα ανακατεύουμε, όλα μαζί, καλά και πλάθουμε δυο πίτες.

Βήμα 4

Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και τηγανίζουμε την κάθε μία και από τις δυο πλευρές καλά, ώσπου να ροδίσουν.

Βήμα 5

Το μαριδάκι ομελέτα είναι έτοιμο και σερβίρεται ζεστό.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή