Μαρινάδα για γαλοπούλα φιλέτο στο φούρνο (του Δρίσκα)

2014-11-24
marinada-gia galopoula-me-portokali
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 8:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 8:000 h

Μια γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε μαρινάδα για γαλοπούλα φιλέτο στο φούρνο (του Δρίσκα) και να απογειώσετε γευστικά το λευκό κρέας. Μια μαρινάδα μπορεί να κάνει όλη την διαφορά σε ενα ψητό. Αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάζει με την σπιρτάδα των εσπεριδοειδών και την γήινη γεύση του βερμούτ. Δοκιμάστε στην και προσεγγίστε διαφορετικά την κλασική γαλοπούλα των Χριστουγέννων.

Υλικά

  • 120 μλ. βερμούτ ξηρό
  • 120 μλ. χυμό πορτοκάλι
  • 120 μλ. χυμό λεμόνι
  • 120 μλ. χυμό λάιμ
  • 5 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 100 γρ. μαιντανό κομμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ενα βάζο.

Βήμα 2

Καλύπτουμε εν μέρει την γαλοπούλα σε κομμάτια απο το προηγούμενο βράδυ.

Βήμα 3

Στραγγίζουμε απο τα υγρά και ψήνουμε ανάλογα με την συνταγή.

Βήμα 4

Η μαρινάδα για γαλοπούλα φιλέτο στο φούρνο (του Δρίσκα) είνατι έτοιμη.

 

Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάιμ με μανταρίνι για πιο γλυκό αποτέλεσμα

Αυξήστε τις ποσότητες ανάλογα με το κρέας που έχετε. Αυτή η συνταγή βγάζει περίπου 150 μλ. μαρινάδα

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή