Μαρινάδα χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας με πορτοκάλι (της Αργυρώς)

2014-12-20
μαρινάδα χριστουγεννιατικης γαλοπουλας
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 10m

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε μαρινάδα χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας με πορτοκάλι (της Αργυρώς). Μια πραγματικά πεντανόστιμη μαρινάδα που θα δώσει εξαιρετική γεύση στη γαλοπούλα και θα την κάνει ζουμερή και πεντανόστιμη. Δεν θα χρειαστείτε πολλά υλικά και η προετοιμασία δεν θα σας παιδέψει καθόλου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Υλικά

  • 3 κρεμμύδια
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. αλάτι χοντρό
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κούπα κονιάκ
  • 3 δαφνόφυλλα
  • 1 κλαράκι δεντρολίβανο
  • 2 πορτοκάλια
  • Πιπέρι σε κόκκους
  • Μπαχάρι σε κόκκους

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνουμε το αλάτι και τη ζάχαρη στο νερό και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 2

Βάζουμε την γαλοπούλα σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το νερό

Βήμα 3

Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα πορτοκάλια και τα βάζουμε στο μπολ

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τη γαλοπούλα να μαριναριστεί από την προηγούμενη μέρα ή τουλάχιστον για 12 ώρες

Βήμα 5

Η μαρινάδα χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας με πορτοκάλι (της Αργυρώς) είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείτε να προσθέσετε και τα μυρωδικά της επιλογής σας
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή