Μαρμελάδα αχλαδιού με ξύσμα τζίντζερ σπιτική

2015-06-13
Μαρμελάδα αχλαδιού με ξύδμα τζίντζερ
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 12:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 12:45 h

Δοκίμασε να φτιάξεις την υπέροχη και άκρως αρωματική μαρμελάδα αχλαδιού με ξύσμα τζίντζερ σπιτική, μέσα από συνταγή που σου παρουσιάζω παρακάτω στη σελίδα και είμαι σίγουρη πως θα ξετρελαθείς καθώς είναι από τις πιο διαφορετικές μαρμελάδες αχλάδι που σου έχουμε προτείνει και μια από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές για μαρμελάδα όλης της ιστοσελίδας μας. Πρόκειται για μία πολύ εύκολη συνταγή με πλούσια αρώματα που αναδύονται από την πιπερόριζα καθώς και μία χαρακτηριστική πιπεράτη γεύση, που θα συνοδεύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα πιάτο τυριών, ενώ θα απογειώσει το πρωινό σου. Είναι η ιδανική πρόταση για το καλοκαίρι και σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να την ακολουθήσεις στέλνοντάς μου τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου στο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό αχλάδια
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • χυμό 2 λεμονιών
  • ξύσμα τζίντζερ

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά καθαρίζουμε τα αχλάδια κρατώντας στην άκρη τα φλούδια και τα σπόρια, ενώ στη συνέχεια τα κόβουμε λεπτές φέτες.

Βήμα 2

Σε ένα μπόλ τοποθετούμε τις φέτες από τα αχλάδια μαζί με τη ζάχαρη, το χυμό ελμονιού και ξύσμα τζίντζερ (όσο θέλουμε ανάλογα με το πόσο πιπεράτη θέλουμε τη γεύση).

Βήμα 3

Τοποθετούμε το μπόλ στο ψυγείο για 12 περίπου ώρες προκειμένου να κατεβάσουν τα αχλάδια τα υγρά τους και να ομοιογενοποιηθούν όλα μαζί τα υλικά μου.

Βήμα 4

Αφού βγάλουμε το μείγμα από το ψυγείο το ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τα φλούδια και τα σπόρια τα οποία έχουμε κλείσει μέσα σε ένα τουλπάνι το οποίο ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα.

Βήμα 5

Αφήνουμε την μαρμελάδα μας να δέσει σιγοβράζοντας για περίπου 45 λεπτά.

Βήμα 6

Όποτε χρειαστεί ξαφρίζουμε.

Βήμα 7

Τέλος αφαιρούμε το τουλπάνι από την κατσαρόλα και τοποθετούμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια τα οποία σφραγίζουμε και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή