Μαρμελάδα κάστανο με μαύρη ζάχαρη

2015-08-31
Μαρμελάδα κάστανο με μαύρη ζάχαρη
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 2:20 h

Μία πιο χειμωνιάτικη συνταγή σου παραθέτω μέσα από τη σελίδα που ακολουθεί και δεν είναι άλλη από σπιτική μαρμελάδα κάστανο με μαύρη ζάχαρη. Πρόκειται για μία πρόταση που προσωπικά λατρεύω για αυτό και τη φτιάχνω κάθε χρόνο το Φθινόπωρο, την περίοδο δηλαδή που βγαίνουν τα κάστανα και μπορώ να τα προμηθευτώ εύκολα. Η μαρμελάδα αυτή έχει μία χαρακτηριστική κρεμώδη υφή και ιδιαίτερα πλούσια και έντονη γεύση δωσμένη από τα κάστανα. Το χρώμα της επίσης είναι τέτοιο δηλαδή καφετί που σε παραπέμπει απευθείας στο βασικό υλικό που χρησιμοποιήσαμε. Εκτός από το πρωινό σου λοιπόν μπορείς πολύ ευχάριστα να χρησιμοποιήσεις τη συγκεκριμένη συνταγή για να συνοδεύσεις διάφορα γλυκά και τάρτες που τυχόν θα φτιάξεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Θα χαρώ να λάβω σχόλια σου μέσα από το χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό κάστανα με τη φλούδα
  • 500 γραμ. μαύρη ζάχαρη
  • 150 ml νερό
  • 1 βανίλια

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού χαράξουμε με ένα μαχαιράκι τη φλούδα από τα κάστανα τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσουν.

Βήμα 2

Αφού πάρουν μία δυνατή βράση τα σουρώνουμε και τα ξεφλουδίζουμε εξωτερικά αλλά και εσωτερικά

Βήμα 3

Στη συνέχεια τα ξαναβράζουμε για περίπου μισή ώρα και μετά τα πολτοποιούμε να γίνουν πουρές.

Βήμα 4

Σε ένα κατσαρολάκι δημιουργούμε ένα ελαφρύ σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη.

Βήμα 5

Αφού το σιρόπι πάρει βράση προσθέτουμε τον πουρέ κάστανου και το εσωτερικό της βανίλιας που αποσπάσαμε χαράσοντας τη με ένα μαχαιράκι.

Βήμα 6

Συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 20 λεπτά και στο τέλος αποσύρουμε το μείγμα μας από τη φωτιά μεταφέροντας το σε αποστειρωμένα βαζάκια τα οποία αφήνουμε ανοιχτά μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα μας.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή