Μαρμελάδα κίτρο (κιτρολέμονο)

2015-08-16
Μαρμελάδα κίτρο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Φτιάξε υπέροχη μαρμελάδα κίτρο ακολουθώντας την καταπληκτική συνταγή που σου παραθέτω μέσα από την παρακάτω σελίδα. Με βάση τα κιτρολέμονα, πρόκειται για μία ιδιαίτερα απλή και οικονομική πρόταση για μαρμελάδα που θα συνοδεύσει τέλεια το φρυγανισμένο ψωμάκι σου ή το γιαούρτι στο πρωινό σου, θα τη χρησιμοποιήσεις σε τάρτες και γλυκά που τυχόν θα φτιάξεις ενώ αν είσαι λάτρης των τυριών γιατί όχι μπορείς με αυτή την μοναδική σπιτική μαρμελάδα να συνοδεύσεις ένα πιάτο αποτελούμενο από τα αγαπημένα σου τυριά. Η διαδικασία παρασκευής της μαρμελάδας είναι όπως θα διαπιστώσεις και εσύ πολύ απλή συνεπώς σου συνιστώ να τη δοκιμάσεις άμεσα και να μου στείλεις σχόλια και εντυπώσεις μέσα από το χώρο που έχει διαμορφωθεί στο κάτω μέρος της σελίδας.

 

Υλικά

  • 6 κιτρολέμονα
  • Ίση ποσότητα ζάχαρης
  • 1 ποτήρι νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεπλένω καλά τα κιτρολέμονα, κόβω τις άκρες τους και ξύνω ελαφρά όλη την εξωτερική τους επιφάνεια.

Βήμα 2

Τα αφήνω σε νερό για ένα ολόκληρο βράδυ αλλάζοντας το νερό 2 φορές προκειμένου να διώξω την πικρίλα τους.

Βήμα 3

Το επόμενο πρωί κόβω με ένα μαχαιράκι το κάθε φρούτο σε 8 κομμάτια, διαχωρίζω τη σάρκα από τη φλούδα και ζυγίζω τη σάρκα.

Βήμα 4

Σε μία κατσαρόλα ρίχνω τη σάρκα από τα κιτρολέμονα, ίση ποσότητα ζάχαρη και ένα ποτήρι νερό.

Βήμα 5

Σιγοβράζω μέχρι να δω τη μαρμελάδα μου να δένει.

Βήμα 6

Τότε αποσύρω από τη φωτιά και μοιράζω τη μαρμελάδα μου σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή