Μαρμελάδα κουμ κουάτ γλυκιά

2015-06-19
Μαρμελάδα κουμ κουάτ
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 12:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 12:50 h

Δοκίμασε φέτος να φτιάξεις μία λιγάκι διαφορετική συνταγή, για υπέροχη αρωματική μαρμελάδα κουμ κουάτ γλυκιά, η οποία συνδυάζει τέλεια την όξινη με τη γλυκιά γεύση και είναι από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές για μαρμελάδα που σου έχουμε προτείνει στην ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό εσπερειδοειδές του οποίου η φλούδα έχει γλυκιά γεύση και είναι ιδιαίτερα αρωματική ενώ στην Ελλάδα καλλιεργείται κατά κόρον στην Κέρκυρα και γενικότερα στα Ιόνια Νησιά. Πρόκειται για μία πολύ εύκολη πρόταση που μπορεί ο καθένας να εκτελέσει σπίτι του και να δώσει ένα άλλο νόημα στο πρωινό του και στα γλυκά του. Δοκίμασε χωρίς δεύτερη σκέψη να φτιάξεις αυτή τη μαρμελαδίτσα και στείλε μου σχόλια και εντυπώσεις μέσα από το χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό κουμ κουάτ
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • χυμός 1/2 λεμονιού
  • 1.000 ml νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε σχολαστικά τα κουμ κουάτ και αφαιρούμε τα κουκούτσια τα οποία και δένουμε σε ένα τουλπάνι.

Βήμα 2

Κόβουμε τα κουμ κουάτ σε κομμάτια τα οποία ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το νερό και το τουλπάνι όπου αποθηκεύσαμε τα κουκούτσια.

Βήμα 3

Αφήνουμε το μείγμα για ένα βράδυ και την επόμενη μέρα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα.

Βήμα 4

Τότε αφαιρούμε το τουλπάνι και προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.

Βήμα 5

Αφού λιώσει λοιπόν η ζάχαρη ανεβάζουμε τη φωτιά και βράοζυμε για ακόμη 20 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας.

Βήμα 6

Τέλος αποσύρουμε τη μαρμελάδα από τη φωτιά και τη βάζουμε σε βάζα τα οποία αναποδογυρίζουμε σφραγισμένα μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή