Μαρμελάδα κράνμπερι

2015-06-20
Μαρμελάδα κράνμπερι
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:10 h
  • Έτοιμη σε : 2:15 h

Δοκίμασε να φτιάξεις και εσύ μαρμελάδα κράνμπερι ακολουθώντας την υπέροχη συνταγή που σου παρουσιάζω στη σελίδα που ακολουθεί που είναι από τις πιο διαφορετικές προτάσεις για μαρμελάδα που θα βρεις στον ιστότοπο μας. Ο τρόπος με τον οποίο εναρμονίζεται η οξύτητα των φρούτων, με τη γλυκύτητα που χαρίζει η ζάχαρη και το άρωμα που αναδίδει η κανέλα, είναι απλά μοναδικός. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συγκεκριμένη μαρμελάδα τόσο για να συνοδεύσεις το γιαούρτι σου, όσο και σε τάρτες, γλυκά και γενικότερα να την εντάξεις στο πρωινό σου προκειμένου να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο την ημέρα σου. Θα χαρώ πολύ να τη φτιάξεις και εσύ και να μοιραστείς τις εντυπώσεις σου μαζί μου μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό κράνμπερις
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 800 γραμ. νερό
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 150 γραμ. χυμό πορτοκαλιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα σιγοβράζουμε τη μισή ποσότητα νερού και ζάχαρης ενώ στη συνέχεια αφού διαλυθεί τελείως η ζάχαρη, προσθέτουμε τα κράνμπερις τα οποία και αφήνουμε να μαλακώσουν χωρίς να βράσει το μείγμα μας.

Βήμα 2

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Βήμα 3

Στραγγίζουμε τα κράνμπερις και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα να ψηθούν ελαφρώς, σε προθερμασμένο φούρνο στους 900 βαθμούς για πρίπου 1 1/2 ώρα.

Βήμα 4

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κράνμπερις σε μία κατσαρόλα με την υπόλοιπη ζάχαρη, το ξυλαράκι κανέλας, το υπόλοιπο νερό και το χυμό πορτοκαλιού να σιγοβράσουν όλα μαζί για μισή περίπου ώρα.

Βήμα 5

Αφαιρούμε την κανέλα, πολτοποιούμε και βάζουμε τη μαρμελάδα μας σε βαζάκια τα οποία σφραγίζουμε, αναποδογυρίζοντάς τα, μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα μας.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή