Μαρμελάδα κρεμμυδιού

2015-06-09
Μαρμελάδα κρεμμυδιού
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Η συνταγή που σου παραθέτω παρακάτω δεν συνηθίζεται τόσο στην ελληνική κουζίνα αλλά αποτελεί ένα υπέροχο συνοδευτικό που δεν είναι άλλο από τη μαρμελάδα κρεμμυδιού. Πρόκειται για την ιδανική πρόταση προκειμένου να συνοδεύσεις εκπληκτικά τόσο τα διάφορα ψητά κρέατα όσο και τυριά με ιδιαίτερα έντονη γεύση τα οποία έχουν υποστεί ωρίμανση όπως για παράδειγμα παρμετζιάνο, πεκορίνο, καμαμπέρ κλπ, και είναι από τις πιο ιδιαίτερες μαρμελάδες που θα συναντήσεις. Δεν θα σου συνιστούσα φυσικά να χρησιμοποιήσεις τη μαρμελάδα αυτή στο πρωινό σου. Δοκίμασε να δημιουργήσεις και εσύ αυτή την ιδιαίτερα γευστική μαρμελάδα και είμαι σίγουρη ότι θα καταπλήξεις με το αποτέλεσμα. Για τυχόν απορίες ή και σχόλια μπορείς να μου γράψεις στο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό κρεμμύδια κόκκινα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεματίζουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια χαμηλώνοντας τη φωτιά στο ελάχιστο.

Βήμα 2

Καλύπτουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μελώσουν.

Βήμα 3

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μειωθούν τα υγρά.

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μπαλσάμικο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η μαρμελάδα μας.

Βήμα 5

Αφήνουμε να κρυώσει και αποθηκεύουμε σε βαζάκια.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments

  • Despina Teloni

    Πολύ ωραία συνταγή! Έχω όμως την απορία. Λέτε:”Ζεματίζουμε το ελαιόλαδο”.
    Πώς γίνεται αυτό το ζεμάτισμα;;