Μαρμελάδα κόκκινης καυτερής πιπεριάς Φλωρίνης

2015-08-19
Μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:50 h
  • Έτοιμη σε : 2:30 h

Πολλοί είναι εκείνοι που ίσως τζινίσουν καλοκαιριάτικα διαβάζοντας τη συνταγή μου για σπιτική μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης που παραθέτω στη σελίδα που ακολουθεί. Ωστόσο πρόκειται για μία υπέροχη γλυκιά πρόταση για μαρμελάδα η οποία συνδυάζει την γλύκα της ζάχαρης με τον όξινο χαρακτήρα του κρασιού και τα αρώματα, το χρώμα και τη γεύση που μας δίνουν οι πιπεριές Φλωρίνης. Το τελικό γευστικό αποτέλεσμα είμαι σίγουρη ότι θα σε ανταμείψει ενώ οι τρόποι που μπορείς να καταναλώσεις τη σπιτική αυτή μαρμελάδα είναι πολλοί, καθώς συνοδεύει τέλεια ένα πιάτο ώριμων τυριών, το φρυγανισμένο ψωμί σου αλλά και τάρτες ή γλυκά που τυχόν θελήσεις να φτιάξεις. Μη διστάζεις να ακολουθήσεις την πρόταση μου και να μου στείλεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 150 γραμ. καυτερές πιπεριές
  • 50 ml κόκκινο κρασί
  • 1 πρέζα αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε πολύ καλά τις πιπεριές, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους καθώς και τα σπόρια και εν συνεχεία τις κόβουμε σε κυβάκια.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τα κυβάκια σε μία μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το κρασί και το αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 3

Αφού περάσει η μία ώρα αφήνουμε το μείγμα να μισοκρυώσει και το φιλτράρουμε σε μύλο του πουρέ.

Βήμα 4

Στη συνέχεια σιγοβράζουμε και πάλι για 30 λεπτά το μείγμα μας ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας όπου χρειάζεται.

Βήμα 5

Τέλος μεταφέρουμε τη μαρμελάδα καυτή σε αποστειρωμένα βαζάκια τα οποία γυρίζουμε ανάποδα με το καπάκι προς τα κάτω μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή