Μαρμελάδα με κυδώνι και αχλάδι της γιαγιάς

2015-08-04
Μαρμελάδα με κυδώνι και αχλάδι
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Φτιάξε μία εκπληκτική μαρμελάδα με κυδώνι και αχλάδι ακολουθώντας βήμα προς βήμα μια από τις νοστιμότερες συνταγές με μαρμελάδα που σου παραθέτω στην παρακάτω σελίδα. Πρόκειται για μία εύκολη ως προς την παρασκευή της πρόταση η οποία θα συνοδεύσει υπέροχα το πρωινό σου, τον απογευματινό καφέ ή τσάϊ σου ακόμη και τα γλυκά και τις τάρτες σου. Φρόντισε τα φρούτα που θα επιλέξεις να είναι ολόφρεσκα και γεμάτα χυμούς προκειμένου να χαρίσουν στη μαρμελάδα σου το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Φτιάξε αυτή τη σπιτική μαρμελάδα χωρίς δεύτερη σκέψη και στείλε μου τυχόν απορίες σου ή σχόλια μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 2 κυδώνια
  • 2 αχλάδια
  • 25 γραμ. ζάχαρη
  • 25 γραμ. μέλι
  • 200 ml νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο μαζί

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τα κυδώνια και τα αχλάδια και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.

Βήμα 2

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης μαζί με τα κυδώνια, το ξύλο κανέλας και το νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 3

Στη συνέχεια αποσύρουμε τα κυδώνια από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα και προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη αφήνοντας την να λιώσει.

Βήμα 4

Τότε αφαιρώ το ξυλαράκι κανέλας και ρίχνω και πάλι τα κυδώνια να πάρουν μία ακόμα βράση.

Βήμα 5

Τέλος προσθέτω και τα αχλάδια μαζί με το μέλι και τα μπαχαρικά αφήνοντας το μείγμα να σιγοβράσει για ακόμη 15 λεπτά πριν αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 6

Μοιράζω τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια και

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή