Μαρμελάδα με μαύρα μούρα

2015-07-18
Μαρμελάδα με μαύρα μούρα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Μέσα από την παρακάτω σελίδα βρήκα την ευκαιρία να σου παρουσιάσω μία υπέροχη συνταγή για μαρμελάδα με μαύρα μούρα, που είναι και η αγαπημένη μου. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη σε σχέση με τις υπόλοιπες συνταγές για μαρμελάδα καθώς χρειάζεται υπομονή και πολύ αγάπη για να την δημιουργήσεις και αυτό γιατί τα μούρα είναι ένα φρούτο το οποίο χρήζει καλής μεταχείρισης μιας και διαλύεται πολύ εύκολα. Για το λόγο αυτό σε περίπτωση που βρείτε μαύρα μούρα είτε στον μανάβη σας, είτε ακόμη και στο δρόμο αν συναντήσετε κάποια μουριά, τότε δεν θα πρέπει να τα πλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό γιατί θα αλλάξουν χρώμα και θα διαλυθούν. Ο ελαφρώς ξινός τόνος των μούρων σε συνδυασμό με τη ζαχαρίτσα καθώς και το χρώμα που δίνουν στη μαρμελάδα μας είναι το κάτι άλλο και θα αποτελούσε έγκλημα να προσθέσεις οποιοδήποτε επιπλέον συστατικό. Δοκίμασε χωρίς δεύτερη σκέψη να ακολουθήσεις την πρότασή μου και πίστεψέ με το γευστικό αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

Υλικά

  • 1 κιλό μαύρα μούρα
  • 1 κιλό ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Μαζεύουμε με πολύ προσοχή τα μούρα καθώς διαλύονται ιδιαίτερα εύκολα.

Βήμα 2

Κόβουμε το κοτσάνι τους με ψαλιδάκι προσεκτικά και δεν πλένουμε με νερό καθώς θα αλλάξουν χρώμα και θα διαλυθούν.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα μούρα σε μία κατσαρόλα αφήνοντάς τα να σιγοβράσουν στον δικό τους ζωμό, ανακατεύοντάς τα προκειμένου να διαλυθούν πιο εύκολα.

Βήμα 4

Σιγοβράζουμε μέχρι να φύγει το πολύ νερό από το χυμό τους και τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη και δυναμώνουμε τη φωτιά.

Βήμα 5

Ανακατεύουμε, ξαφρίζουμε αν χρειαστεί και όταν η μαρμελάδα αρχίσει να πιτσιλάει έντονα τότε είναι έτοιμη.

Βήμα 6

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε αποστειρώμενα βαζάκια τα οποία κλείνουμε αεροστεγώς και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή