Μαρμελάδα με νεκταρίνι και ροδάκινο σπιτική

2015-07-22
Μαρμελάδα με νεκταρίνι και ροδάκινο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 45m

Ακολούθησε την υπέροχη συνταγή για μαρμελάδα που σου παραθέτω μέσα από την παρακάτω σελίδα και φτιάξε καταπληκτική μαρμελάδα με νεκταρίνι και ροδάκινο σπιτική που θα τους ξετρελάνει όλους. Πρόκειται για έναν μοναδικό συνδυασμό φρούτων τον οποίο ωστόσο εσύ μπορείς να παραποιήσεις χρησιμοποιώντας τα φρούτα της αρεσκείας σου. Πρόκειται για μία άκρως καλοκαιρινή μαρμελάδα με καταπληκτικά αρώματα και πλούσια γεύση που θα γεμίσει το πρωινό σου, θα συνοδεύσει ένα καλό πιάτο τυριών και θα συνοδεύσει τις τάρτες σου. Μην χάνεις χρόνο, δόκιμασε να τη φτιάξεις και εσύ στέλνοντάς μου μήνυμα με τυχόν απορίες καθώς και τις εντυπώσεις σου στο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό ροδάκινα
  • 1 κιλό νεκταρίνια
  • 1.500 γραμ. ζάχαρη
  • 4 κλωναράκια αρμπαρόριζας
  • χυμός 1/2 λεμονιού
  • ξύσμα 1/2 λεμονιού
  • 1 ξυλαράκι κανέλας

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά δένουμε τα κλωναράκια αρμπαρόριζας μαζί με το ξύλο κανέλας με μία κλωστή σφιχτά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια καθαρίζουμε πολύ καλά τα φρούτα μας, τα ξεφλουδίζουμε και απομακρύνουμε τα κουκούτσια.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα φρούτα μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπόλ αφήνοντάς τα για περίπου 2 ώρες μέχρι να κατεβάσουν τα υγρά τους.

Βήμα 4

Αφού έχει λιώσει και η ζάχαρη ρίχνουμε το μείγμα του μπόλ σε μία κατσαρόλα μαζί με τα αρωματικά που προηγουμένως δέσαμε σε μία κλωστή, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε για 40 περίπου λεπτά.

Βήμα 5

Αμέσως μετά αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τη μακριά κλωστή με τα αρωματικά μας και αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 6

Σερβίρουμε σε αποστειρωμένα βάζα πάντα, κλείνοντάς τα και αναποδογυρίζοντας μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή