Μαρμελάδα με ροδάκινα και ζάχαρη εύκολη και γρήγορη

2015-07-29
Μαρμελάδα με ροδάκινα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Παρακάτω στη σελίδα που ακολουθεί θα ανακαλύψεις μία εκπληκτική συνταγή για να φτιάξεις σπιτική μαρμελάδα με ροδάκινα και ζάχαρη εύκολη και γρήγορη. Πρόκειται για μία πρόταση για μαρμελάδα ροδάκινο που λειτουργεί ως παρακαταθήκη για τους χειμερινούς μήνες καθώς εγκλωβίζουμε μέσα σε μικρά βαζάκια όλο το άρωμα του ροδάκινου αλλά και το ελαφρώς ξινό τόνο τους μιας και είναι καλοκαιρινό φρούτο που δεν έχουμε την χαρά να γευόμαστε κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ο γλυκός λοιπόν αυτός πειρασμός στην μαρμελάδα θα συνοδεύσει άψογα κάθε πρωινό σου γεύμα, κάθε πιάτο τυριών και κάθε τάρτα σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τρέξε να δημιουργήσεις και εσύ την πρότασή μου στέλνοντάς μου μήνυμα για τυχόν απορίες και απαρατηρήσεις μέσα από το χώρο που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό ροδάκινα
  • 450 γραμ.ζάχαρη
  • 70 γραμ. ζάχαρη και 25 γραμ. πηκτίνη ξεχωριστά
  • χυμός 1 λεμονιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε μικρά κομματάκια αφήνοντας μόνο ένα ροδάκινο με τη φλούδα για ωραία υφή της μαρμελάδας.

Βήμα 2

Σε μία κατσαρόλα με χοντρό πάτο ρίχνουμε τη ζάχαρη και την αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να ζεσταθεί, ανακατεύοντας την και προσέχοντας να μην καραμελώσει.

Βήμα 3

Αφού γίνει σαν σιρόπι τότε προσθέτουμε και τα κομματάκια από ροδάκινο κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 4

Στη συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε 5 λεπτά τη μαρμελάδα σε πιο δυνατή φωτιά να βράσει.

Βήμα 5

Τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το μείγμα πηκτίνης-ζάχαρης και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα υλικά μας για ακόμη 3 λεπτά.

Βήμα 6

Τότε αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε απευθείας τη μαρμελάδα στα βαζάκια που έχουμε αποστειρώσει προηγουμένως.

Βήμα 7

Τα κλείνουμε αεροστεγώς και αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή