Μαρμελάδα με σταφύλι άσπρο

2015-08-25
Μαρμελάδα με σταφύλι άσπρο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Ανακάλυψε μία υπέροχη συνταγή που θα σε βοηθήσει να φτιάξεις καταπληκτική μαρμελάδα με σταφύλι άσπρο. Πρόκειται για μία απίθανη σπιτική μαρμελάδα που συνηθίζω να φτιάχνω, μέσα από την οποία αναδύεται η γλύκα και τα αρώματα του σταφυλιού και η οποία συνοδεύει τέλεια το φρυγανισμένο ψωμάκι σου κατά τη διάρκεια του πρωινού σου ενώ μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις όπως κάνω και εγώ πάνω από το γιαούρτι σου, σε γλυκά ή και τάρτες που πιθανόν να φτιάξεις. Είναι μία ιδιαίτερα εύκολη στην παρασκευή της συνταγή που αξίζει να ακοολούθησεις και να μου στείλεις αργότερα τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό ρόγες από σταφύλι άσπρο
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 100 ml νερό
  • 50 ml χυμό λεμονιού
  • 20 γραμ. πηκτίνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού πλύνουμε πολύ καλά τα σταφύλια και διαχωρίσουμε τις ρόγες από τα κοτσάνια τότε βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά τις ρόγες μαζί με τα 200 γραμ. ζάχαρης και το νερό σε ανοιχτή κατσαρόλα.

Βήμα 2

Ξαφρίζουμε όποτε χρειαστεί και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 5 λεπτά με κλειστή αυτή τη φορά κατσαρόλα.

Βήμα 3

Αφού περάσουν αυτά τα 5 λεπτά τότε με το εργαλείο του πουρέ πατάμε τα σταφύλια προκειμένου να μας δώσουν όλα τους τα υγρά χωρίς όμως να τα πολτοποιήσουμε εντελώς.

Βήμα 4

Ξανασκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για ακόμη 5 λεπτά.

Βήμα 5

Τέλος ρίχνουμε τα υπόλοιπα 50 γραμ. ζάχαρης, την πηκτίνη και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε το μείγμα μας να σιγοβράσει για ακόμη 5 λεπτά πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 6

Μεταφέρουμε τη μαρμελάδα σε βαζάκια που προηγουμένως έχουμε αποστειρώσει και τα οποία αναποδογυρίζουμε με το καπάκι προς τα κάτω μέχρι να κρυώσει το περιεχόμενο τους.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή