Μαρμελάδα με φλούδες από πορτοκάλι, λεμόνι και τζίντζερ

2015-06-11
Μαρμελάδα πορτοκαλιού με τζίντζερ
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:20 h

Δοκίμασε να φτιάξεις υπέροχη, αρωματική και άκρως ευεργετική μαρμελάδα με φλούδες από πορτοκάλι, λεμόνι και τζίντζερ, ακολουθώντας της συνταγή που σου παραθέτω στν παρακάτω σελίδα που είναι από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις για μαρμελάδα πορτοκάλι αλλά και από τις γευστικότερες μαρμελάδες που θα βρεις στον ιστότοπο μας. Το πορτοκάλι δένει φανταστικά με το τζίντζερ το οποίο χαρίζει όλες του τις ευεργετικές ιδιότητες στο γλυκό συνοδευτικό μας ενώ η πιπεράτη γεύση του είναι αυτή που απογειώνει το γευστικό αποτέλεσμα της μαρμελάδας. Πρόκειται για μία πολύ ξεχωριστή πρόταση με την οποία θα συνοδεύσεις τα διάφορα τυριά σου, τα γλυκά σου, ιδανική και για το πρωινό σου. Σου συνιστώ να μην χάσεις χρόνο και να τη δοκιμάσεις στέλνοντάς μου διάφορες απορίες καθώς και τις εντυπώσεις σου στο χώρο κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 1 κιλό πορτοκάλια
  • 1.200 γραμ. ζάχαρη
  • ξύσμα από φρέσκο τζίντζερ (όσο θέλουμε)
  • 1 λεμόνι
  • 2 1/2 λίτρα νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τα πορτοκάλια στα τέσσερα τα στίβουμε και στη συνέχεια κόβουμε το κάθε κομμάτι σε λεπτά μπαστούνια.

Βήμα 2

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το χυμό από τα πορτοκάλια που στίψαμε προηγουμένως, μαζί με το νερό και τα κομμένα μπαστούνια των πορτοκαλιών και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.

Βήμα 3

Κατά διαστήματα ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.

Βήμα 4

Αφού πάρουν μία καλή βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά προσθέτοντας και το χυμό λεμονιού.

Βήμα 5

Αμέσως μετά και αφού έχει σχεδόν δέσει η μαρμελάδα μας ρίχνουμε το ξύσμα τζίντζερ ανάλογα πόσο πιπεράτη θέλουμε τη γεύση της μαρμελάδας μας και τέλος τη ζάχαρη.

Βήμα 6

Αφήνουμε για ακόμη 20 λεπτά μέχρι να λιώσει και η ζάχαρη και να πάρει μία καλή βράση και πάλι πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά οριστικά.

Βήμα 7

Γεμίζουμε με τη μαρμελάδα τα αποστειρωμένα βάζα μας, τα οποία και γυρίζουμε με το καπάκι ανάποδα μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή