Μαρμελάδα με φρούτο βανίλιες, μήλα και λεμόνι σπιτική

2015-06-26
Μαρμελάδα με βανίλιες και μήλα
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 45m

Η παρακάτω συνταγή για μαρμελάδα με φρούτο βανίλιες, μήλα και λεμόνι σπιτική που σου παρουσιάζω, είναι μία από τις αγαπημένες μου για μαρμελάδα και αυτό γιατί μου αρέσει να συνδυάζω φρούτα που ευδοκιμούν την ίδια εποχή και να δημιουργώ γλυκούς πειρασμούς που συνοδεύουν το πρώτο γεύμα της ημέρας μου και όχι μόνο. Η συγκεκριμένη πρότασή για μαρμελάδα μήλο, είναι καλά δοκιμασμένη καθώς την φτιάχνω κάθε χρόνο αρχές Φθινοπώρου και η οικογένειά μου ξετρελαίνεται. Οι βανίλιες δίνουν το φανταστικό χρώμα τους ενώ το μήλο ως φυσική πηκτίνη δίνει εκπληκτική υφή και αρώματα. Δοκίμασε και εσύ να φτιάξεις τη μαρμελάδα, ακολουθώντας πιστά τα βήματά μου και στείλε τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 700 γραμ. βανίλιες
  • 300 γραμ. μήλα
  • χυμός 1/2 λεμονιού
  • ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα, καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια.

Βήμα 2

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις βανίλιες και τις ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τα κομμάτια μήλου.

Βήμα 3

Αφού προσθέσουμε 1 φλιτζάνι νερό σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα μας.

Βήμα 4

Στη συνέχεια όσα φλιτζάνια είναι το μείγμα της κατσαρόλας μας τόση ζάχαρη προσθέτουμε σε αυτή.

Βήμα 5

Βράζουμε τη μαρμελάδα για ακόμη 20 λεπτά από την ώρα που θα έρθει σε βρασμό, μέχρι να τη δούμε να δένει.

Βήμα 6

Λίγο πριν την αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα μας.

Βήμα 7

Σερβίρουμε τη μαρμελάδα καυτή σε αποστειρωμένα βάζα τα οποία αναποδογυρίζουμε με κλειστό το καπάκι μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή