Μαρμελάδα μπανάνα με σοκολάτα

2015-09-10
Μαρμελάδα μπανάνα με σοκολάτα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Ένας εκπληκτικός συνδυασμός που θα σε οδηγήσει στον πιο γλυκό και νόστιμο πειρασμό, παρουσιάζεται μέσα από τη συνταγή για μαρμελάδα μπανάνα με σοκολάτα που με μεγάλη μου χαρά σου παραθέτω στην παρακάτω σελίδα. Χρόνια τώρα δοκίμαζα τον συνδυασμό αυτών των δύο υλικών, της μπανάνας και της σοκολάτας, σε γλυκά, κρέπες, μπισκότα, κέϊκ, τσιζκέϊκ, μέχρι που μία φίλη μου έδωσε τη συνταγή για την πιο νόστιμη και γλυκιά μαρμελάδα που έγινε σχεδόν καθημερινή μου απόλαυση. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη μαρμελαδίτσα αυτή για να αλείψεις το φρυγανισμένο ψωμί σου, ως γέμιση για τα μπισκότα αλλά και το κεϊκ σου καθώς και σε ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Το μόνο λοιπόν που χρειάζεσαι είναι όρεξη και καλή σου απόλαυση. Μην ξεχάσεις να μου στείλεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1κιλό πολτό μπανάνας
  • 750 γραμ. ζάχαρη
  • 50 γραμ. γλυκόζη
  • 150 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 5 γραμ. πηκτίνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις πολτοποιούμε στο multi.

Βήμα 2

Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πολτό σε μία κατσαρόλα μαζί τη βανίλια και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να φτάσει το μείγμα σε θερμοκρασία 40 βαθμών.

Βήμα 3

Τότε προσθέτουμε και τα 120 γραμ. ζάχαρης τα οποία έχουμε ανακατέψει προηγουμένως με την πηκτίνη.

Βήμα 4

Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε, προσθέτοντας ενδιάμεσα και την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να φτάσει σε θερμοκρασία 103 βαθμούς

Βήμα 5

Τότε προσθέτουμε και τη γλυκόζη μαζί με το χυμό λεμονιού.

Βήμα 6

Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τη σοκολάτα που έχουμε σε ξεχωριστό σκεύος με μία ποσότητα της κατσαρόλας, ανακατεύοντας διαρκώς.

Βήμα 7

Συνεχίζουμε μέχρι να αδειάσει η κατσαρόλα τελείως και να ενωθούν τα δύο μείγματα.

Βήμα 8

Σερβίρουμε τη μαρμελάδα κατευθείαν στα αποστειρωμένα βαζάκια κλείνοντάς τα και αναποδογυρίζοντας μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή