Μαρμελάδα περγαμόντο σάρκα, πορτοκάλι και λεμόνι

2015-08-13
Μαρμελάδα περγαμόντο και πορτοκάλι
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 35m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 55m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Φτιάξε μία υπέροχη σπιτική μαρμελάδα περγαμόντο σάρκα και πορτοκάλι πρκειμένου να συνοδεύσεις το πρωινό σου με τον καλύτερο και πιο γλυκό τρόπο. Ακολούθησε τη συνταγή που σου παραθέτω παρακάτω και είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελαθείς με το γευστικό αποτέλεσμα καθώς πρόκειται για μία υπέροχη σπιτική μαρμελάδα φτιαγμένη με τα πιο αγνά και ταυτόχρονα οικονομικά υλικά χωρίς ιδιαίτερο κόπο και βαθμό δυσκολίας. Τόσο το περγαμόντο όσο και το πορτοκάλι χαρίζουν τα αρώματα και τους χυμούς τους στη μαρμελάδα μας κάνοντας απίθανη.Φυσικά μπορείς να τη χρησιμιποιήσεις και σε γλυκά ή τάρτες που πιθανόν να φτιάξεις. Θα χαρώ πολύ να ακολουθήσεις την πρόταση μου κα να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 600 γραμ. νερό
  • 5 πορτοκάλια και 5 περγαμόντο
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε και μετά ξύνουμε τη φλούδα από τα πορτοκάλια και τα περγαμόντο.

Βήμα 2

Στη συνέχεια κόβουμε τις δύο άκρες από τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σε νερό να βράσουν για 20 λεπτά αλλάζοντας το νερό ενδιάμεσα.

Βήμα 3

Παράλληλα διαχωρίζουμε τη φλούδα από τη σάρκα των περγαμόντων κόβοντας μπαστουνάκια τη φλούδα.

Βήμα 4

Όπως και με τα πορτοκάλια έτσι και με τα περγαμόντο σιγοβράζουμε τη φλούδα τους.

Βήμα 5

Τόσο τη σάρκα των πορτοκαλιών όσο και τη σάρκα των περγαμόντων την καθαρίζουμε από ίνες και κουκούτσια και την κόβουμε φετούλες.

Βήμα 6

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε τη σάρκα αλλά και τη φλούδα από τα πορτοκάλια και τα περγαμόντο μαζί με τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.

Βήμα 7

Την επόμενη μέρα δένουμε τη μαρμελάδα προσθέτοντας στο τέλος το χυμό λεμονιού.

Βήμα 8

Μεταφέρουμε το μείγμα σε αποστειρωμένα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή