Μαρμελάδα σταφυλιού σπιτική

2015-06-15
Μαρμελάδα σταφυλιού σπιτική
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Η συνταγή για υπέροχη μαρμελάδα σταφυλιού σπιτική που σου παρουσιάζω μέσα από την παρακάτω σελίδα είναι η αγαπημένη καλοκαιρινή μαρμελάδα τόσο των παιδιών μου όσο και δική μου. Συνοδεύει άψογα το γιαούρτι μου στο πρωινό μου και αναδύει το υπέροχο άρωμα αρμπαρόριζας την οποία και χρησιμοποιώ στη διαδικασία παραγωγής της μαρμελάδας. Επίσης μπορείς να αλείψεις το ψωμί ή το κρουασάν σου απογειώνοντας το γευστικό αποτέλεσμα αυτού που γεύεσαι. Πρόκειται για μία πολύ εύκολη και γρήγορη σχετικά πρόταση όπου μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε κόκκινα σταφύλια είτε ξανθά, ανάλογα με την προτίμησή σου. Σου συνιστώ να δοκιμάσεις νφτιάξεις αυτή τη μαρμελάδα και να μου στείλεις τα σχόλιά σου στον ειδικό χώρο που βρίσκεται κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 1 κιλό σταφύλια
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • αρμπαρόριζα για το άρωμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφαιρούμε τις ρώγες από τα τσαμπιά, τις πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και αποσπάμε τα κουκούτσια εάν έχουν, είτε με το ειδικό εργαλείο είτε με μία καρφίτσα.

Βήμα 2

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Βήμα 3

Τότε προσθέτουμε και τα σταφύλια μαζί με λίγη αρμπαρόριζα που θα δώσει ένα εξαιρετικό άρωμα στη μαρμελάδα μας.

Βήμα 4

Αφήνουμε το μείγμα μας να βράσει για περίπου 30 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

Βήμα 5

Σερβίρουμε τη μαρμελάδα σε βαζάκια τα οποία αναποδογυρίζουμε σφραγισμένα μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή