Μαρμελάδα σύκο με κονιάκ και κανέλα

2015-08-28
Μαρμελάδα σύκο με κονιάκ
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Μία καταπληκτική συνταγή για πεντανόστιμη μαρμελάδα σύκο με κονιάκ σε περιμένει να την ανακαλύψεις μέσα από τη σελίδα που ακολουθεί. Πρόκειται για μία από τις συνταγές για μαρμελάδα που λατρεύω καθώς αφενός μου αρέσουν ιδιαίτερα τα σύκα και γενικότερα οι έντονες γεύσεις αφετέρου είναι μία ιδιαίτερα εύκολη πρόταση ως προς την παρασκευή της. Τα υλικά που καλείσαι να χρησιμιποιήσεις είναι συνηθισμένα για όσους έχουν φτιάξει σπιτική μαρμελάδα αλλά και οικονομικά. Μη ξεχάσεις να προσθέσεις ξυλαράκια κανέλας καθώς και γαρύφαλλα τα οποία θα απογειώσουν το γευστικό αποτέλεσμα της μαρμελάδας. Περιμένω για τις εντυπώσεις σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που υπάρχει κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 2 κιλά σύκα
  • 700 γραμ. ζάχαρη
  • 1/2 κούπα νερό
  • ξύσμα και χυμό 1 λεμονιού
  • 1 κουταλιά σούπας κονιάκ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 6 γαρύφαλλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε πολύ καλά τα σύκα τα κόβουμε στα τέσσερα και μαζί με τα υπόλοιπα υλικά τα αφήνουμε σε ένα μπόλ σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.

Βήμα 2

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας όποτε είναι απαραίτητο.

Βήμα 3

Παράλληλα προσθέτω στην κατσαρόλα και ένα τουλπάνι με το ξύλο κανέλας και τα γαρύφαλλα.

Βήμα 4

Αφού περάσουν τα 45 λεπτά αφαιρούμε πρώτα το τουλπάνι και πολτοποιούμε το μείγμα με το εργαλείο του πουρέ για καλύτερο αποτέλεσμα αφήνοντας το ακόμη ένα τέταρτο να σιγοβράσει πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 5

Τέλος μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια τα οποία γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει το περιεχόμενο τους.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή