Μαρμελάδα τσίλι

2015-06-10
Μαρμελάδα τσίλι
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 6:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 6:40 h

Ένα υπέροχο συνοδευτικό με κατακόκκινο χρώμα και φλογερή γεύση σου παρουσιάζω παρακάτω, μέσα από τη συνταγή μου για μαρμελάδα τσίλι. Η συγκεκριμένη μαρμελάδα φτιάχνεται από κατακόκκινες πιπεριές τσίλι, ζάχαρη, χυμό λάιμ και ντομάτα και όσο απλή και αν ακούγεται πίστεψέ το είναι απίστευτα νόστιμη και από τις πιο διαφορετικές συνταγές με μαρμελάδα που σου έχουμε παρουσιάσει στον ιστότοπο μας. Σε περίπτωση που αρέσουν τόσο σε εσένα όσο και στην οικογένειά σου τα καυτερά, τότε αυτή η μαρμελάδα τσίλι θα συνοδεύσει άψογα τα ψητά σου. Επίσης θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε γλυκόξινα εδέσματα, ενώ είναι ιδανική και για κοκτέιλ. Δοκίμασε τη και στείλε μου τυχόν απορίες καθώς και τις εντυπώσεις σου στο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης.

Υλικά

  • 5 πιπεριές τσίλι με σπόρους κομμένες λεπτές ροδέλες
  • χυμό 1 λάιμ
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 230 γραμ. ζάχαρη
  • 50 ml ξύδι λευκό

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τις ντομάτες μαζί με τη ζάχαρη και σκεπάζουμε, αφήνοντας τα υλικά μας στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες να κατεβάσουν οι ντομάτες τα υγρά τους.

Βήμα 2

Αφού βγάλουμε την κατσαρόλα από το ψυγείο ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές, το ξύδι και το λάιμ.

Βήμα 3

Τοποθετούμε στη φωτιά και ανακατεύουμε αργά αργά για 5 λεπτά πριν ανεβάσουμε θερμοκρασία και αρχίσει να βράζει η μαρμελάδα μας.

Βήμα 4

Αφού αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε θερμοκρασία και την αφήνουμε για 30 λεπτά να σιγοβράσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Βήμα 5

Αφού δέσει η μαρμελάδα μας αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα μέχρι πάνω πάνω γυρνόντας στο τέλος τα βάζα ανάποδα έως ότου κρυώσει η μαρμελάδα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή