Μαρμελάδα φράουλα με καστανή ζάχαρη και λεμόνι της γιαγιάς

2015-09-02
Μαρμελάδα φράουλα με μαύρη ζάχαρη
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Μία πολύ εύκολη και γευστική πρόταση για να συνοδεύσεις το πρώτο γεύμα της ημέρας σου αποτελεί η σπιτική μαρμελάδα φράουλα με καστανή ζάχαρη και λεμόνι της γιαγιάς που σου παρουσιάζω στην παρακάτω σελίδα η οποία είναι μια αρκετά παλιά και παραδοσιακή συνταγή για μαρμελάδα φράουλα. Πρόκειται για μία φανταστική συνταγή για υπέροχη κατακόκκινη μαρμελάδα χωρίς συντηρητικά και επιπλέον γλυκαντικές ουσίες, που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια. Επιπλέον μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη μαρμελάδα αυτή σε κάποια γλυκιά τάρτα που θα επιλέξεις να φτιάξεις, τσιζκέικ και οποιοδήποτε άλλο γλυκό εσύ επιθυμείς. Δοκίμασε να ακολουθήσεις τη συνταγή χωρίς δεύτερη σκέψη και στείλε μου μήνυμα για τυχόν απορίες και τις εντυπώσεις σου, μέσα από τον ειδικό χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες
  • 550 γραμ. μαύρη ζάχαρη
  • χυμό 1 λεμονιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και τις κόβουμε στα 2.

Βήμα 2

Τις περιχύνουμε με μαύρη ζάχαρη και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου 5 ώρες.

Βήμα 3

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για 15 λεπτά.

Βήμα 4

Αφήνουμε το περιέχομενο της κατσαρόλας να ξεκουραστεί για μερικές ώρες (στο ψυγείο το καλοκαίρι) και έπειτα ξαναβράζουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

Βήμα 5

Σερβίρουμε απευθείας τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια τα οποία κλείνουμε αεροστεγώς και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή