Μαρμελάδα φράουλα στο φούρνο με αρμπαρόριζα

2015-08-10
Μαρμελάδα φράουλα στο φούρνο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μία μέρα δοκίμασα να φτιάξω εύκολα και απλά, όπως θα διαπιστώσεις και εσύ, μαρμελάδα φράουλα στο φούρνο. Η συνταγή που ακολούθησα είναι η παρακάτω και σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να την ακολουθήσεις κατά γράμμα καθώς ξετρελάθηκε όλη η οικογένεια μου συμπεριλαμβανομένου και των παιδιών μου. Συγκεκριμένα χρησιμοποιήσα πολύ απλά και οικονομικά υλικά με εκείνο της αρμπαρόριζας να χαρίζει στη μαρμελάδα μου απίστευτο άρωμα και φρεσκάδα, ενώ το αποτέλεσμα ήταν φοβερά ζουμερό και γευστικό. Από εκείνη τη μέρα την έχω φτιάξει πολλές φορές καθώς καταναλώνεται σε χρόνο μηδέν τόσο κατά τη διάρκεια του πρωινού μας όσο και σε γλυκά ή διάφορε τάρτες που λατρεύω να φτιάχνω. Περιμένω τα δικά σου σχόλια μέσα από το χώρο που βρίσκεται κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες καθαρισμένες και κομμένες
  • 300 γραμ. ζάχαρη
  • μερικά φύλλα αρμπαρόριζας
  • χυμό 1/2 λεμονιού (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα πυρέξ βάζουμε μέσα τα κομμάτια από τις φράουλες, από πάνω τη ζάχαρη και τα φύλλα αρμπαρόριζας και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

Βήμα 2

Στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μία ώρα μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.

Βήμα 3

Μόλις βγάλουμε το πυρέξ από το φούρνο αν θέλουμε περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και τέλος σερβίρουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια τα οποία κλείνουμε και αναποδογυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή