Φασόλια μαυρομάτικα με σταμναγκάθι και μάραθο

2014-07-05
Μαυροματικα με σταμναγκαθι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πολύ ωραία συνταγή για να φτιάξετε φασόλια μαυρομάτικα με σταμναγκάθι και μάραθο, ένα πολύ νόστιμο αλλά και υγιεινό γεύμα!

Υλικά

  • Μισό κιλό φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό σταμναγκάθι
  • 1 πράσο κομμένο
  • Λίγο μάραθο
  • Ελαιόλαδο
  • Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τα φασόλια για 10 λεπτά και ξαφρίζουμε

Βήμα 2

Τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε νερό για μισή ώρα

Βήμα 3

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 4

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 5

Προσθέτουμε το πράσο, τα μυρωδικά και τον πελτέ ντομάτας

Βήμα 6

Προσθέτουμε το σταμναγκάθι και βράζουμε για 5 λεπτά

Βήμα 7

Συμπληρώνουμε με λίγο νερό και προσθέτουμε και τα μαυρομάτικα

Βήμα 8

Βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει όλο το φαγητό

Βήμα 9

Σερβίρουμε με ελαιόλαδο

Βήμα 10

Τα φασόλια μαυρομάτικα με σταμναγκάθι και μάραθο είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις σπανάκι, αν σου αρέσει!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή