Μαυρομάτικα φασόλια με καλαμαράκια

2014-08-26
μαυροματικα φασολια με καλαμαρακια
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια υπέροχη συνταγή για μαυρομάτικα φασόλια με καλαμαράκια, τέλειο νηστίσιμο φαγητό που μπορείς να απολαύσεις όλο το χρόνο αφού είναι εκτός από νόστιμο και πολύ θρεπτικό. Μπορείς να το σερβίρεις σαν κυρίως πιάτο αλλά και ως ορεκτικό σε ένα τραπέζι. Ο συνδυασμός των υλικών δείχνει γιατί η μεσογειακή κουζίνα είναι η πιο υγιεινή αλλά και η πιο νόστιμη!

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια (κομμένα ή κατεψυγμένα)
  • 800 γρ. σπανάκι πλυμένο και κομμένο
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • 1 κύβος λαχανικών
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Χυμός από μισό λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και σοτάρουμε για 2 λεπτά

Βήμα 3

Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό

Βήμα 4

Προσθέτουμε τον πελτέ και μετά από 1 λεπτό ρίχνουμε το κρασί

Βήμα 5

Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών διαλυμένο σε νερό, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 6

Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά

Βήμα 7

Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε για λίγα λεπτά

Βήμα 8

Προσθέτουμε τον άνηθο, τον χυμό και τα φασόλια

Βήμα 9

Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να δέσει το φαγητό

Βήμα 10

Τα μαυρομάτικα φασόλια με καλαμαράκια είναι έτοιμα

 

Tips

  • Μπορείς να μην προσθέσεις καθόλου σπανάκι αν δεν σου αρέσει ή να βάλεις λιγότερη ποσότητα
  • Συνόδευσε με ψωμάκι, η σαλτσούλα του φαγητού είναι πεντανόστιμη!
Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή