Πουρές με μαυρομάτικα φασόλια

2014-07-30
Μαυροματικα φασολια πουρες
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια εξαιρετική συνταγή για μαυρομάτικα φασόλια πουρέ, ένας βελούδινος και αφράτος πουρές που γίνεται ακόμα καλύτερος αν ξεφλουδίσετε τα φασόλια. Αν πάλι το βρίσκετε κουραστικό μπορείτε να παραλείψετε τη διαδικασία αυτή και να τα πολτοποιήσετε. Είναι ιδανικό για τα παιδιά και για όσους δεν προτιμούν τα φασόλια, αφού η γεύση και η όψη του είναι πολύ κοντά στον κανονικό πουρέ πατάτας και πολλοί θα εντυπωσιαστούν από το αποτέλεσμα!

Υλικά

  • 2 κούπες μαυρομάτικα φασόλια
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ

Βήμα 2

Τα ξεφλουδίζουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε νερό για 15 λεπτά

Βήμα 3

Τα αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν

Βήμα 4

Τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε

Βήμα 5

Προσθέτουμε βούτυρο ανάλογα με το γούστο μας και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα

Βήμα 6

Τα μαυρομάτικα φασόλια πουρές είναι έτοιμα!

 

Tips

 

  • Πρόσθεσε χυμός λεμόνι αν θέλει μια πιο έντονη γεύση!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή