Μελιτζάνες ογκρατέν με μπεσαμέλ

2015-10-02
melitzanes-ogkraten-me-mpesamel
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια εξαιρετική συνταγή για ογκρατέν θα βρεις παρακάτω με βάση τις μελιτζάνες στις οποίες ρίχνουμε φέτα από πάνω βάζουμε και την σπιτική μπεσαμέλ. Μία συνταγή φούρνου πολύ νόστιμη αφού ξεφεύγει από τα συνηθισμένους συνδυασμούς της μελιτζάνας δίνοντας ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα. Αν και αρκετά θρεπτική παραμένει μια πρόταση που έχει ως βάση ένα λαχανικό και που σηκώνει διάφορες παραλλαγές και τροποποιήσεις ανάλογα τα γούστα σου και την διατροφή σου. Συνοδεύεται με μια από τις συνταγές με σαλάτες που θα βρεις στον ιστότοπο μας και πρόκεται για ένα εξαιρετικό μεσημεριανό ή και βραδινό γεύμα. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 μελιτζάνα ψητή
  • ½ κιλό φέτα
  • Για τη μπεσαμέλ:
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • ½ κιλό γάλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε λώρίδες, τις ξεπικρίζουμε, τις αλευρώνουμε, τις τηγανίζουμε και τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Βήμα 2

Μπεσαμέλ: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, το αλεύρι, τα αυγά, τη γραβιέρα και ανακατέυουμε καλά για να μην κολλήσει. Μόλις το μίγμα γίνει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την πολτοποιημένη μελιτζάνα, την τριμμένη φέτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Τοποθετούμε σε ένα ταψί τις τηγανισμένες μελιτζάνες. περιχύνουμε με το μίγμα και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο σους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή