Μελιτζάνες τουρσί

2014-05-05
Μελιτζάνες τουρσί
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 25:000 h

Μια νοστιμότατη και θρεπτική παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις τις μελιτζάνες τουρσί όπως τις περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της, σου παρουσιάζω παρακάτω. Δοκίμασε να μαγειρέψεις την συνταγή και στείλε μου τις εντυπώσεις και τα σχόλια σου.

Υλικά

  • 2 κιλά μελιτζάνες μικρές
  • 1 κιλό ξύδι
  • 1 κιλό καρότα
  • 2 - 3 ματσάκια σέλινο
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 κεφάλια σκόρδο
  • αλάτι - πιπέρι
  • κλωστή για το δέσιμο

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από τα κοτσάνια, τις πλένουμε και τις ρίχνουμε στο νερό που βράζει με λίγο αλάτι και αφού πάρουν μερικές βράσεις και μαραθούν, τις βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσουν καλά.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε τα σκόρδα και πλένουμε τις πιπεριές, τα καρότα, το σέλινο και όλα μαζί τα βάζουμε στη λεκάνη, προσθέτουμε και το ξύδι και τα αφήνουμε να μείνουν 3 ώρες.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις μελιτζάνες, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε για 24 ώρες ν' απορροφήσουν το ξύδι.

Βήμα 4

Βγάζουμε κατόπιν από το ξύδι τα καρότα, το σκόρδο, τις πιπεριές, το σέλινο, τα ψιλοκόβουμε και τα ανακατεύουμε με αλατοπίπερο.

Βήμα 5

Χαράζουμε κατά μήκος τις μελιτζάνες και τις γεμίζουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

Βήμα 6

Τις δένουμε με την κλωστή και τις τοποθετούμε σε βάζα ή σε πήλινο σκεύος στη σειρά.

Βήμα 7

Ρίχνουμε από πάνω λάδι τόσο όσο να σκεπάζονται εντελώς και αφού τις αφήσουμε 2 - 3 μέρες, είναι έτοιμες για σερβίρισμα.

Βήμα 8

Οι μελιτζάνες τουρσί είναι έτοιμες και συνοδεύουν, θαυμάσια, όσπρια.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή