Μελιτζανοσαλάτα με αμύγδαλα, καρύδια, κεφαλοτύρι και παρμεζάνα

2014-04-13
Μελιτζανοσαλάτα με αμύγδαλα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια συγκλονιστική, πάρα πολύ νόστιμη και διαφορετική παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις μελιτζανοσαλάτα με αμύγδαλα και κοκτέιλ τυριών κατευθείαν από το συνταγολόγιο της γιαγιάς μου θα βρεις παρακάτω για να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου και τα σχόλια σου.

Υλικά

  • 1/2 κιλό μελιτζάνες στρογγυλές
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού πολύ καλό λάδι
  • μισό φλιτζάνι του τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • μισό φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
  • μισό φλιτζάνι του τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
  • μισό φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • μισό φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια
  • λίγο αλάτι
  • ελάχιστη ζάχαρη
  • μαϊντανός

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε μέτριο φούρνο μέχρι να ζαρώσει η φλούδα τους και να μαλακώσουν.

Βήμα 2

Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Βήμα 3

Τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε ξύλινο γουδί κομμένες σε κομμάτια.

Βήμα 4

Τις λιώνουμε πολύ καλά ωσότου γίνουν σαν αλοιφή και ρίχνουμε λίγο - λίγο το λάδι.

Βήμα 5

Προσθέτουμε τα τυριά, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα με τα καρύδια, πολύ καλά κοπνισμένα.

Βήμα 6

Δουλεύουμε το μίγμα, μισή ώρα μέχρι να γίνει λείο.

Βήμα 7

Βάζουμε τη μελιτζανοσαλάτα σε σαλατιέρα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Βήμα 8

Η μελιτζανοσαλάτα με αμύγδαλα είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή