Μελιτζανοσαλάτα με κόκκινη πιπεριά

2014-04-27
Μελιτζανοσαλάτα με κόκκινη πιπεριά
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πολύ νόστιμη, διαφορετική, απλή και παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις μελιτζανοσαλάτα με κόκκινη πιπεριά απευθείας από το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς μου θα βρεις παρακάτω για να την δοκιμάσεις και να μου πεις παραλλαγές που χρησιμοποίησες και εντυπώσεις.

Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 2 αυγά βραστά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 - 3 ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
  • λίγο μαϊντανό
  • λίγο άνηθο
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις τρυπάμε με το πιρούνι και τις ψήνουμε στο φούρνο.

Βήμα 2

Τις αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε τις φλούδες και τους σπόρους.

Βήμα 3

Κατόπιν τις λιώνουμε με το πιρούνι, τις κάνουμε πολτό και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο κοπανισμένο, το χυμό από το λεμόνι, το ξύδι, την κόκκινη πιπεριά, τη μία ντομάτα, τον άνηθο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, αλάτι, λάδι και όλα μαζί τα ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Αδειάζουμε το μίγμα στη σαλατιέρα και γαρνίρουμε με τα αυγά βρασμένα, κομμένα σε τέταρτα και με τι 2 ντομάτες κομμένες μισοφέγγαρα.

Βήμα 5

Η μελιτζανοσαλάτα με κόκκινη πιπεριά είναι έτοιμη για να την σερβίρουμε.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή