Μελιτζανόπιτα με κιμά και σφολιάτα γλυκιά της βλάχας

2015-05-07
Μελιτζανόπιτα με κιμά και σφολιάτα
  • Σερβίρεις : 14
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:35 h

Η συνταγή για μελιτζανόπιτα με κιμά και σφολιάτα γλυκιά της βλάχας που σου παρουσιάζω στη σελίδα παρακάτω είναι μία πεντανόστιμη λαχταριστή πρόταση, ιδανική για τις καλοκαιρινές ημέρες, που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια ακόμη και τα παιδάκια που μπορεί να μην αγαπούν την μελιτζάνα. Για μένα είναι ίσως η νοστιμότερη από όλες τις συνταγές για μελιτζανόπιτα που σου έχουμε προτείνει γιατί μου αρέσει τρομερά ο συνδυασμός της μελιτζάνας με τον κιμά, την φέτα και το φύλλο σφολιάτας. Ο συνδυασμός των υλικών είναι τέτοιος που δίνει μία γλύκα και μία αρμωνία στη γέμισή μας απογειώνοντας το γευστικό αποτέλεσμα. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις να τη φτιάξεις και εσύ συνυδάζοντάς τη με ένα ποτήρι καλό λευκό κρασί και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου στο χώρο που θα βρεις κάτω κάτω στη σελίδα μας.

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 6 μελιτζάνες κομμένες κυβάκια
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 250 γραμ. κιμάς
  • 1/5 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • μαϊντανός
  • αλάτι-πιπέρι
  • 200 γραμ. φέτα
  • 2 αυγά

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού κόψουμε τις μελιτζάνες μας σε κυβάκια τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα επάνω στη σχάρα του φούρνου, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2

Σε ένα κατσαρολάκι σωτάρουμε τα κρεμμύδια και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά να πάρει χρώμα και μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε και τη ντομάτα.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10 λεπτά προσθέτοντας και τις μελιτάνες που τώρα έχουμε βγάλει από το φούρνο.

Βήμα 4

Πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 5

Τέλος ρίχνουεμ και τη φέτα μαζί με τα χτυπημένα αυγά στο μείγμα μας ανακατεύοντας.

Βήμα 6

Λαδώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας.

Βήμα 7

Τοποθετούμε από πάνω το μείγμα της γέμισης και καλύπτουμε από πάνω με το δεύτερο φύλλο κρούστας.

Βήμα 8

Χαράσουμε την πίτα μας σε κομμάτια ρίχνουεμ λίγο νεράκι μαζί με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντίσταση για περίπου 1 ώρα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή