Μελομακάρονα αφράτα με σιμιγδάλι (του Βασίλη Καλλίδη)

2014-12-05
μελομακάρονα βασίλη καλλίδη
  • Σερβίρεις : 40
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια φανταστική συνταγή για να φτιάξετε ένα αγαπημένο χριστουγεννιάτικο γλυκό. Τα μελομακάρονα αφράτα με σιμιγδάλι του Βασίλη Καλλίδη θα σας εντυπωσιάσουν με τη νοστιμιά τους. Γίνονται σχετικά εύκολα και με απλά υλικά. Ένα πεντανόστιμο γλυκό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα εορταστικό τραπέζι.

Υλικά

  • 1 κούπα αλεύρι
  • 2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 κούπες ψιλό σιμιγδάλι
  • Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κούπες ελαιόλαδο
  • 2 κούπες καρυδόψιχα
  • 4 κουτ.σούπας κονιάκ
  • Μισή κούπα ζάχαρη
  • 1/4 κουτ.γλ. γαρύφαλλο
  • 1/4 κουτ.γλ. κανέλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 κούπες μέλι
  • 1,5 κούπα νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη ζάχαρη

Βήμα 2

Ρίχνουμε το κονιάκ και τη σόδα που έχουμε διαλύσει στον χυμό

Βήμα 3

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέικιν

Βήμα 4

Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού

Βήμα 5

Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη

Βήμα 6

Πλάθουμε και περνάμε με καρυδόψιχα που έχουμε αναμείξει με κανέλα

Βήμα 7

Κλείνουμε τα μελομακάρονα και ψήνουμε για 25 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία

Βήμα 8

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και το μέλι

Βήμα 9

Περιχύνουμε τα μελομακάρονα με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα που έχει περισσέψει

Βήμα 10

Τα μελομακάρονα αφράτα με σιμιγδάλι είναι έτοιμη

 

Tips

  • Το σιρόπι πρέπει να είναι ζεστό και τα μελομακάρονα κρύα ή το αντίθετο για να μην σπάσουν!
Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή