Μελομακάρονα για διαβητικούς με στέβια

2015-12-19
melomakarona-gia-diavhtikous-me-stevia
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 45m

Καλησπέρα φίλες μου, τα Χριστούγεννα η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων πλησιάζει, Τα Χριστούγεννα εκτός από δώρα και μέρες αγάπης είναι μία γιορτή που είανι συνδυασμένη με τα αγαπημένα σε όλυς μελομακάρονα. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε τις μέρες αυτές κια αν αφήνουμε παραπονεμένους αυτούς που αποφευγούν τη ζάχαρη λόγω υγείας (διαβητικούς) αλλά και αυτούς που προσέχουν τη σιλουέτα τους. Έτσι λοιπόν και εμείς δεν σας αφήνουμε έτσι γιαυτό σας παραθέτουμε μία συνταγή με τα αγαπημένα μελομακάρονα που είναι κατάλληλα για τα προαναφερθέντα άτομα, δεν στερούνται τίποτα σε γεύση και φτιάχνονται με το φυσικό γλυκαντικό στέβια. Το φυσικο γλυκαντικό αυτό είναι ένα φυτό που ονομάζεται Stevia rebaudiana και ευδοκιμεί στη Βραζιλία και στην Παραγουάη, το παράδοξο του είναι ότι παρόλο που δεν περιέχει καθολου θερμίδες είναι 200 φορές περισσότερο πιο γλυκιά και από τη ζάχαρη. Μην το σκέφτεστε καθόλου λοιπόν αυτές τις γιορτές όλοι έχουν δικαίωμα στις μικρές γλυκιές αμαρτίες που λέγονται μελομακάρονα. Καλά Χριστούγεννα αγαπημένες μου φίλες και μην ξεχάσετε να ρωτήσετε και την γνώμη του γιατρού σας πριν ετοιμάσετε αυτή τη συνταγή, γιατί πολλοί δεν επιτρέπουν ούτε το πορτοκάλι σε κάποιον που έχει σάκχαρο.

Υλικά

  • 1 κουταλ. του γλυκού σόδα
  • 2 κουταλ. του γλυκού μπέϊκιν μπάουντερ
  • 300 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. ζαχαρίνη σκόνη
  • 360 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 660 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • καρύδι τριμμένο και κανέλλα για πασπάλισμα
  • Για το σιρόπι:
  • 220 γραμμ. νερό
  • 20 γραμμ. ζαχαρίνη σκόνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα μπωλάκι ανακάτευουμε το μπέικιν και τη σόδα σε λίγο αλεύρι.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε το λάδι, τη ζαχαρίνη, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μίγμα με το μπέικιν. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύουμε με το χέρι λίγο ρίχνοντας όσο αλέυρι χρειάζεται ώστε να δημιουργηθεί μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Βήμα 3

Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη αρχίζουμε και πλάθουμε τα μελομακάρονα.

Βήμα 4

Σε ένα ταψί τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε τα μελομακάρονα, τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 25 λεπτά.

Βήμα 5

Σιρόπι: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζαχαρίνη και τα βράζουμε μέχρι το μίγμα να δέσει.

Βήμα 6

Μόλις ψηθούν τα μελομακάρονα, περιμένουμε να κρυώσουν καλά και τα βάοζουμε 3-4 στο σιρόπι μέσα για να μελώσουν.

Βήμα 7

Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλα και τριμμένο καρύδι.

Βήμα 8

Τα μελομακάρονα μας είναι έτοιμα για να τα απολαύσουμε αλλά μην ξεχάσετε να ζητήσετε και την άποψη του γιατρού σας σε περίπτωση που είστε διαβητικός.

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή