Μελομακάρονα Δρίσκα με σιμιγδάλι ψιλό και αλεύρι

2014-11-23
μελομακάρονα δρίσκας με σιμιγδάλι και αλεύρι
  • Σερβίρεις : 50
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια εξαιρετική συνταγή για να φτιάξετε τα μελομακάρονα Δρίσκα με σιμιγδάλι ψιλό και αλεύρι με εκπληκτικό αποτέλεσμα! Γίνονται πάντα πεντανόστιμα και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας στο εορταστικό τραπέζι. Μια συνταγή απαραίτητη για να μην λείψει αυτό το πεντανόστιμο γλύκισμα από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 6 κούπας αλεύρι μαλακό
  • 1 κούπα χυμός από πορτοκάλι και ξύσμα
  • 3 κούπες σιμιγδάλι
  • Μισή κούπα ζάχαρη
  • 1,5 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ.γλ. κανέλα
  • 4 κουτ.σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 πορτοκάλι
  • 1,5 κούπα μέλι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 ξλ. κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη

Βήμα 2

Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα, το μπέικιν και το σιμιγδάλι

Βήμα 3

Σε χαμηλή ταχύτητα συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι

Βήμα 4

Πλάθουμε με το χέρι μέχρι να σφίξει η ζύμη και να μην κολλάει

Βήμα 5

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα καρύδια με τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα

Βήμα 6

Πλάθουμε μικρές μπάλες και κάνοντας μια μικρή τρύπα ρίχνουμε το μείγμα με το καρύδι

Βήμα 7

Πλάθουμε σε μελομακάρονο τη ζύμη και επαναλαμβάνουμε μέχρι να έχουμε περίπου 40-50 μελομακάρονα

Βήμα 8

Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς

Βήμα 9

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το μέλι, το πορτοκάλι κομμένο στη μέση και την κανέλα

Βήμα 10

Αφήνουμε για 7 λεπτά να ομογενοποιηθεί και αφαιρούμε το πορτοκάλι και την κανέλα

Βήμα 11

Βγάζουμε τα μελομακάρονα και όταν κρυώσουν λίγο περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι

Βήμα 12

Τα μελομακάρονα Δρίσκα με σιμιγδάλι ψιλό και αλεύρι είναι έτοιμα

 

Tips

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή