Μελομακάρονα εύκολα γεμιστά με σιμιγδάλι, σουσάμι, αλεύρι και μέλι (του Παρλιάρου)

2014-12-21
Μελομακάρονα εύκολα γεμιστά με σιμιγδάλι, σουσάμι, αλεύρι και μέλι (του Παρλιάρου)
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Σου στέλνω μια εξαιρετική και πάρα πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις μοναδικά και εύκολα μελομακάρονα γεμιστά με σιμιγδάλι, σουσάμι, αλεύρι και μέλι (του Παρλιάρου) που την φτιάχνουμε κάθε χρόνο στο σπίτι μας την περίοδο των Χριστουγέννων. Η συνταγή έχει απλά υλικά αλλά πολύ όμορφα ανεμυγμένα και το αποτέλεσμα της είναι γευστικά άρτιο και εκπληκτικό. Κάθε χρόνο οι καλεσμένοι μας ενθουσιάζονται από αυτή τη συνταγή για τα μελομακάρονα που τα περιέχει όλα μέσα και για αυτό το λόγο στην στέλνω για να την ανεβάσεις.

Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • μισό κιλό λάδι
  • 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του νερού αλισίβα
  • 4 πορτοκάλια (ο χυμός και η φλούδα ξυστή)
  • 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
  • μισό ποτήρι κονιάκ
  • μισό κιλό σιμιγδάλι
  • 1 κιλό αλεύρι
  • Για τη γέμιση:
  • 200 γραμ. αμύγδαλα
  • 200 γραμ. καρύδια
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σουσάμι
  • κανέλα
  • γαρύφαλλα
  • Για το μέλωμα:
  • 2 ποτήρια του νερού μέλι
  • 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 3 ποτήρια του νερού νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη την αλισίβα με το λάδι και τα χτυπάμε μισή ώρα.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε ένα τέταρτο.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το χυμό των πορτοκαλιών μαζί με τη σόδα, την ξυσμένη φλούδα και το κονιάκ, εξακολουθώντας το χτύπημα ένα τέταρτο περίπου.

Βήμα 4

Τέλος, προσθέτουμε το σιμιγδάλι πρώτα και ύστερα το αλεύρι λίγο - λίγο, ώστε να γίνει η ζύμη μαλακιά.

Βήμα 5

Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα.

Βήμα 6

Τα ψήνουμε.

Βήμα 7

Ψήνουμε και το σουσάμι.

Βήμα 8

Καθαρίζουμε την καρυδόψιχα.

Βήμα 9

Όλα αυτά τα χτυπάμε λίγα - λίγα στο γουδί.

Βήμα 10

Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε κανελογαρύφαλλα σκόνη, λίγη ζάχαρη και λίγο νερό, τόσο, όσο χρειάζεται για να δέσει το μίγμα.

Βήμα 11

Παίρνουμε λίγο από αυτό το μίγμα, το τυλίγουμε σε ένα κομματάκι από τη ζύμη, το πλάθουμε και το τοποθετούμε σε ταψί ή λαμαρίνα.

Βήμα 12

Συνεχίζουμε το ίδιο, ώσπου να τελειώσει το μίγμα.

Βήμα 13

Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Βήμα 14

Στο μεταξύ βράζουμε το μέλι με τη ζάχαρη και το νερό, να δέσει λίγο το σιρόπι.

Βήμα 15

Όταν βγάλουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο, ρίχνουμε μέσα το σιρόπι ζεστό και τα αφήνουμε να το απορροφήσουν τα μελομακάρονα.

Βήμα 16

Η συνταγή για μελομακάρονα εύκολα γεμιστά με σιμιγδάλι, σουσάμι, αλεύρι και μέλι (του Παρλιάρου) είναι έτοιμη.

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή