Μελομακάρονα κλασικά, νόστιμα και γρήγορα με φρέσκο βούτυρο και φίνο άρωμα της παρέας

2014-12-24
Μελομακάρονα κλασικά, νόστιμα και γρήγορα με φρέσκο βούτυρο και φίνο άρωμα της παρέας
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Σου στέλνω μια κατά τη γνώμη μου φανταστική συνταγή για μελομακάρονα κλασικά, νόστιμα και γρήγορα με φρέσκο βούτυρο και φίνο άρωμα της παρέας μου από το Ναύπλιο. Φτιάχνουμε αυτή τη συνταγή κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα και είναι από τις αγαπημένες μας καθώς την φτιάχνει όλη η παρέα στα σπίτια της. Η συνταγή είναι κλασική απλά έχουμε προσθέσει διάφορα αρωματικά με αποτέλεσμα εκτός της πολύ νόστιμης γεύσης, να πλυμμηρίζει με μυρωδιές το κάθε σπιτικό μας. Σου προτείνω να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου καθώς και όποιες διευκρινηστικές ερωτήσεις μπορεί να προκύψουν κατά την εκτέλεση της συνταγής στο κάτω μέρος της σελίδας στον χώρο που είναι για τα σχόλια. Καλές γιορτές και καλή χρονιά να έχουμε.

Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 1.260 γραμ. λάδι
  • 320 γραμ. βούτυρο
  • 320 γραμ. ζάχαρη
  • 2 ποτήρια του νερού αλισίβα
  • 2 ποτήρια του νερού πορτοκαλόζουμο
  • 1 κουταλιά της σούπας αμμωνία
  • μισή κουταλιά της σούπας σόδα
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • αλεύρι, όσο σηκώσει
  • Για τη γέμιση:
  • 1 πιάτο κοφτό καρύδια χοντροκοπανισμένα
  • λίγη κανέλα
  • μοσχοκάρυδο
  • λίγο σουσάμι
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • λίγο νερό, για να γίνει ένας πολτός
  • Για το σιρόπι:
  • 2 ποτήρια νερού μέλι
  • 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερού νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε το βούτυρο με το λάδι και τη ζάχαρη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε λίγη - λίγη την αλισίβα.

Βήμα 3

Διαλύουμε την αμμωνία στο πορτοκαλόζουμο και το προσθέτουμε.

Βήμα 4

Επίσης τη σόδα με το κονιάκ.

Βήμα 5

Εξακολουθούμε το χτύπημα.

Βήμα 6

Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τέλος, το αλεύρι λίγο λίγο.

Βήμα 7

Συνεχίζουμε να δουλεύουμε τη ζύμη, να γίνει μάλλον μαλακία.

Βήμα 8

Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.

Βήμα 9

Πλάθουμε τα μελομακάρονα, βάζουμε στο κέντρο λίγη γέμιση και τα ψήνουμε.

Βήμα 10

Ετοιμάζουμε το σιρόπι : Βάζουμε στην κατσαρόλα τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν λίγο.

Βήμα 11

Αφαιρούμε τον αφρό και βουτάμε τα μελομακάρονα λίγα λίγα στο σιρόπι.

Βήμα 12

Τα αφήνουμε λίγο να απορροφήσουν σιρόπι, που εξακολουθεί να βράζει σε σιγανή φωτιά.

Βήμα 13

Τα βγάζουμε και τα πασπαλίζουμε με καρύδια κοπανισμένα και λίγη κανέλα.

Βήμα 14

Η συνταγή για μελομακάρονα κλασικά, νόστιμα και γρήγορα με φρέσκο βούτυρο και φίνο άρωμα της παρέας είναι έτοιμη

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή