Μελομακάρονα λάιτ διαίτης με αλεύρι ολικής και μαύρη ζάχαρη

2014-11-17
μελομακάρονα διαίτης
  • Σερβίρεις : 40
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε μελομακάρονα λάιτ διαίτης με αλεύρι ολικής και μαύρη ζάχαρη για να απολαύσετε χωρίς τύψεις το αγαπημένο, χριστουγεννιάτικο γλυκό. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πεντανόστιμο ενώ περιέχει πολύ λιγότερες θερμίδες από τις υπόλοιπες εορταστικές λιχουδιές. Δοκιμάστε αυτή την συνταγή και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας!

Υλικά

  • 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 4 (περίπου) κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 κούπες ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 κουτ.γλ. μπείκιν πάουντερ
  • 1 κούπα χυμός από πορτοκάλι και το ξύσμα του
  • 1 κουτ.γλ. γαρύφαλλο
  • 1 κουτ.σούπας κανέλα
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 κούπα μέλι
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 3 κλ. κανέλα
  • 1 ποτήρι καρυδόψιχα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη

Βήμα 2

Προσθέτουμε την κανέλα, το ξύσμα και το γαρύφαλλο

Βήμα 3

Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και το προσθέτουμε στο μείγμα

Βήμα 4

Ανακατεύουμε καλά με μίξερ χειρός

Βήμα 5

Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν σταδιακά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη

Βήμα 6

Πλάθουμε σε μελομακάρονα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία

Βήμα 7

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το πορτοκάλι ολόκλητο, το μέλι, τη ζάχαρη και τα ξυλαράκια κανέλα

Βήμα 8

Σιγοβράζουμε και αφαιρούμε το πορτοκάλι και την κανέλα

Βήμα 9

Βγάζουμε τα μελομακάρονα και περιχύνουμε το σιρόπι κρύο

Βήμα 10

Πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα και σερβίρουμε

Βήμα 11

Τα μελομακάρονα λάιτ διαίτης με αλεύρι ολικής και μαύρη ζάχαρη είναι έτοιμα

 

Tips

  • Δοκιμάστε αυτή την συνταγή και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας!
  • Βάλτε το αλεύρι σιγά-σιγά και με το μάτι, δηλαδή όσο δείτε ότι θα πάρει για να μην σφίξει η ζύμη
Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή