Μελομακάρονα με γιαούρτι ονειρεμένα

2015-12-17
melomakarona-me-giaourti
  • Σερβίρεις : 60
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 55m

Καλησπέρα αγαπημένες μου φίλες. Τα Χριστούγεννα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και ήδη οι πρώτες μυρωδιές από τα παραδοσιακά γλυκά της εποχής αλλά και από τις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων μας βάζουν στον πειρασμό να τα φτιάξουμε και εμέις. Σήμερα σας προτείνουμε το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων μελομακάρονα με γιούρτι. Μία συνταγή τόσο νόστιμη και διαφόρετική από τα κλασσικά μελομακάρονα αφού στη γέμιση χρησιμοποιούμε γιαούρτι. Ένα συστατικό που χαρίζει υγεία και ευεξία στον οργανισμό μας αφού βοηθάει στην καλή λειτουργεία του εντέρου και μας γεμίζει με ασβέστιο. Επίσης αυτοί που έχουν πρόβλημα με το πεπτικό τους σύστημα να είστε σίγουροι ότι δεν θα έχουν κανένα θέμα αφού λόγω των πρωτεϊνών του είναι πιο εύπτεπτο από το γάλα. Μία συνταγή που σίγουρα πρέπει να τη φτιάξετε και να τη δοκιμάσετε εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή απόλαυση και καλές γιορτές.

Υλικά

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι των 200 γραμμαρίων
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι μπέκιν
  • 1 φλιτζανάκι καφέ κονιάκ
  • 1 κούπα καλό ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 1/2 κούπα φυτίνη
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 3/4 κούπας χυμό πορτοκάλι
  • Για τη γέμιση:
  • 1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 1 κουταλάκι κοφτό γαρύφαλλο
  • Για το σιρόπι:
  • 1 &1/2 κούπας ζάχαρη
  • 1&1/2 κούπας καλό μέλι
  • 1&1/2 κούπας νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα μπωλ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το καλαμποκέλαιο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να πάρουν τη μορφή κρέμας. Προσθέτουμε σιγά σιγά το κοσκιμνισμένο αλεύρι, το μπέικιν και ανακάτευουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη και απαλή ζύμη.

Βήμα 2

Στη συνέχεια μόλις η ζύμη είναι έτοιμη τα πλάθουμε σε μικρές πιτούλες, με ένα κουταλάκι σε κάθε πιτούλα βάζουμε λίγο από το καρρύδι, το γαρύφαλο, την κανέλα και τα κεντάμε με ένα τσιμπιδάκι σε ότι σχέδιο θέλουμε.

Βήμα 3

Παίρνουμε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα, τοπθετούμε τα μελομακάρονα μόλις τα ζύμώσουμε, βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Βήμα 4

Σιρόπι: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μέλι, το νερό, βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι κια το ξαφρίζουμε.

Βήμα 5

Τέλος μόλις τα μελομακάρονα κρυώσουν καλά, ρίχνουμε από μία κουταλιά στο καθένα καυτό σιρόπι και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή