Μελομακάρονα με επικάλυψη γλάσο κουβερτούρας σοκολάτας (του Παρλιάρου)

2014-11-19
Μελομακάρονα με σοκολάτα
  • Σερβίρεις : 50
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια εκπληκτική συνταγή για να φτιάξετε μελομακάρονα με επικάλυψη κουβερτούρας σοκολάτας (του Παρλιάρου), ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό που θα εντυπωσιάσει. Έχει όλη τη νοστιμιά του μελομακάρονου ενώ με την σοκολάτα γίνεται ακόμα πιο γλυκό και πιο νόστιμο για μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε τα και σίγουρα θα γίνουν τα αγαπημένα σας! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • Μισή κούπα σιμιγδάλι
  • 2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 2,5 κούπες καρυδόψιχα
  • 2 κούπες λάδι
  • 1,5 κούπα ζάχαρη
  • Μισή κούπα κονιάκ
  • 1 κούπα χυμός από πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουτ.γλ. γαρύφαλλο
  • 1 κουτ.γλ. κανέλα
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 1,5 κούπες μέλι
  • 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • Γάλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μίξερ αναμειγνύουμε το λάδι με τη ζάχαρη

Βήμα 2

Ρίχνουμε τη σόδα στον χυμό και ανακατεύουμε

Βήμα 3

Προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ και ανακατεύουμε

Βήμα 4

Προσθέτουμε το μπέικιν, κονιάκ, γαρύφαλλο, κανέλα

Βήμα 5

Ρίχνουμε το ξύσμα, την καρυδόψιχα και το σιμιγδάλι

Βήμα 6

Πλάθουμε μελομακάρονα και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 175 βαθμούς

Βήμα 7

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το μέλι

Βήμα 8

Αφού κρυώσουν τα μελομακάρονα τα περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι

Βήμα 9

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί λίγο γάλα

Βήμα 10

Βουτάμε μέσα στην κουβερτούρα κρύα τα μελομακάρονα και τα απλώνουμε να κρυώσουν

Βήμα 11

Πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα και σερβίρουμε

Βήμα 12

Τα μελομακάρονα με επικάλυψη κουβερτούρας σοκολάτας είναι έτοιμα

 

Tips

  • Χρησιμοποίησε την κουβερτούρα της επιλογής σου (Είτε γάλακτος είτε κανονική)
Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή