Μελομακάρονα με ινδοκάρυδο (Ινδική καρύδα)

2015-12-05
melomakarona-me-indokarudo
  • Σερβίρεις : 50
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Καλημέρα αγαπημένες μου φίλες. Τα Χριστούγεννα είναι όλο και πιο κοντά στην πόρτα μας, πράγμα που σημαίνει πως αν δεν είμαστε ήδη έτοιμες, θα πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα την Παρασκευή γλυκών, τα οποία δεν νοείται να λείπουν ούτε από το σπιτικό μας, ούτε από τα εορταστικά τρπέζια των ημερών. Χριστούγεννα, λοιπόν, χωρίς μελομακάρονα δεν γίνεται. Σήμερα, θα ήθελα να κάνουμε μια παραλλαγή στην συνταγή μας, και να τοποθετήσουμε στα μελομακάρονά μας ινδοκάρυδο. Αρχικά, μιλάμε για ένα γλυκό το οποίο λατρεύουν θεωρώ όλοι σε κάθε σπίτι, περιμένουν τα Χριστούγεννα για να τα ΄΄τσακίσουν΄΄. Τα μελομακάρονα, είναι μια συνταγή παραδοσιακή, που κάθε σπιτί πρέπει να φτιάχνει τις μέρες αυτές, είναι μια Παρασκευή ευχάριστη, εύκολη σχετικά, οικονομική και γευστικότατη. Τώρα, η προσθήκη ινδοκάρυδου, θα δώσει άλλο τόνο στο φαγητό μας. Επειδή, όμως, το ινδοκάρυδο είναι πλούσιο σε λιπαρά, έχει μικρή περιεκτικότητα σε πρωτείνες και πολλές θερμίδες, είναι ένα υλικό το οποίο ούτε εγώ προτείνω συχνά, ούτε και εσείς θα πρέπει να εντάξετε στην διατροφή σας, πέρα απο σποραδικές στιγμές, όπως για παράδειγμα αυτή που μιλάμε τώρα. Είναι κοντά η γεύση του με αυτή της καρύδας, θα προσφέρει ευχάριστο τόνο στα μελομακάρονά σας, θα τ κάνει πιο φρέσκα, χωρίς να μας ΄΄λιγώνουν΄΄ εύκολα. Δοκιμάστε την εορταστική συνταγή αυτή, και θα τους αφήσετε ξανά άφωνους, είμαι σίγουρη. Καλά Χριστούγεννα φίλες μου, με υγεία και αγάπη!

Υλικά

  • 1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού μπύρα
  • 2 φλυτζάνια του τσαγιού Ελαιόλαδο
  • 2 τεμ. Βανίλια σε σκόνη
  • 3 1/2 κουταλιές του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Γαρύφαλλο σε σκόνη
  • Για το σιρόπι:
  • 1 κουτάλι της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 3 1/2 ποτήρια νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα μπωλ ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, την μπύρα, το γαρύφαλλο, την κανέλα και τα χτυπάμε πολύ καλά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπείκιν και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίγμα με το λάδι-ζάχαρη τα ανακατεύουμε όλα μαζί κια τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη.

Βήμα 3

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη αρχίζουμε και πλάθουμε τα μελομακάρονα.

Βήμα 4

Παίρνουμε ένα ταψί, στρώνουμε μία λαδόκολλα, βάζουμε τα μελομακάρονα, τα τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20-30 λεπτά στον αέρα.

Βήμα 5

Σιρόπι: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και το βράζουμε για 7-8 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Βήμα 6

Τέλος μόλις τα μελομακάρονα είναι έτοιμα τα φήνουμε να κρυώσουν καλά, περιχύνουμε το σιρόπι και πασπαλίζουμε από πάνω με το ινδοκάρυδο.

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή