Μελομακάρονα με καστανή ζάχαρη φανταστικά

2015-12-07
melomakarona-me-kastanh-zaxarh
  • Σερβίρεις : 50
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Αγαπημένες μου φίλες καλημέρα σας. Τα άρωμα των Χριστουγέννων πλανάται στο αέρα, το έχουμε ήδη εισπνέυσει, μας έχει ήδη επηρεάσει, αλλάζοντας ριζικά την διάθεσή μας προς το κλύτερο, μας έδωσε τα χαμένα μας χαμόγελα, την διάθεση που ζητάγαμε να βρούμε. Όλη αυτή η πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, δεν γίνεται να μην συνοδεύεται και με υπέροχες γεύσεις, γλυκές ή αλμυρές. Σήμερα, θα ήθελα να προτείνω μια παραδοσιακή συνταγή για μελομακάρονα, που δεν λείπει από κανένα σπίτι τις άγιες τούτες μέρες. Θα φτιάξουμε, λοιπόν, μελομακάρονα με καστανή όμως ζάχαρη, δημιουργώντας ένα γλυκό εξαιρετικά γευστικό, αλλά από την άλλη αποδεκτό από αυτούς που μπορεί να προσέχουν την διατροφή τους ή την σιλουέτα τους, και δεν θέλουν να χάσουν αυτό το λαχταριστό γλυκό. Η καστανή ζάχαρη περιέχει μελάσα η οποία έχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το μέλι αφού είναι περισσότερο πλούσια σε χαλκό, σίδηρο και βιταμίνες. Έτσι λοιπόν, θα έχετε χαρίσει στα αγαπημένα σας πρόσωπα απόλαυση, αξέχαστες γευστικές στιγμές και το κυριότερο υγεία. Δοκιμάστε γρήγορα την συνταγή, έφτασαν τα Χριστούγεννα. Καλές γιορτές φίλες μου, με ευτυχία και χαμόγελα.

Υλικά

  • 1 πορτοκάλι χυμός και ξύσμα
  • 1 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 4 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλυτζ κονιάκ
  • 1/2 φλ καστανή ζάχαρη Ζωγράφος
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/3 κ.γ. τρμμένο γαρύφαλλο
  • Για το σιρόπι:
  • 1 1/2 φλ μέλι
  • 2/5 φλ νερό
  • 2/3 φλ καστανή ζάχαρη Ζωγράφος
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 1/2 φλ καρύδια ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά στο μίξερ ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου να ασπρίσουν. Πρόσθέτουμε μόλις ασπρίσει το μίγμα το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το κονιάκ, το μπέικιν, το γαρύφαλλο, τη σόδα, συνεχίζουμε το έντονο ανακάτεμα, ρίχνουμ λίγο λί γο το αλέυρι και συνεζίζουμε το χττύπημα μέχρι να φτιάξουνμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Βήμα 2

Μόλις η ζύμη ετοιμαστεί, αρχίζουμε και πλάθουμε τα μελομακάρονα.

Βήμα 3

Στη συνέχεια πάιρνουμε ένα ταψί , το λαδώνουμε καλά, τοποθετούμε πάνω τα μελομακάρονα, το βάζουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Βήμα 4

Σιρόπι: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το μέλι, το νερό, την καστανή ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.

Βήμα 5

Τέλος μόλις τα μελομακάρονα ψηθούν, περιχύνουμε και από τις 2 πλευρές με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καρύδια.

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή